Bajkai: Az emberek bíznak a magyar államban

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Parlament nagy feladatairól, a családok költségvetéséről.
Vágólapra másolva!

A politikus beszámolt arról, hogy az EP választási szünet után újra dolgoznak az országgyűlésben, ahol a törvényalkotási munka fel is gyorsult most. A héten kezdik tárgyalni az ország jövő évi költségvetéséről szóló törvényt, ebben szerepelnek az azok a módosítások, amelyek az adórendszerben hoznak könnyítéseket a vállalkozások, a magyar családok támogatása céljából. Mindezek mellett nagyon fontos még a családvédelmi akcióterv részletszabályainak a meghatározása, így ez a három nagy egység, illetve ezek elfogadása jelenti a legnagyobb feladatot a nyári szünet előtt.

A képviselő hozzátette, Magyarország Európában az elsők között van, ami a családok védelmét, támogatását illeti, hiszen olyan mértékű támogatásrendszert alakított ki a kormányzat, ami tényleg példa nélküli. A 2020-as évi költségvetést joggal lehet nevezni a családok költségvetésének, miután az eddiginél is nagyobb, soha nem látott mértékű támogatásokat vezet be.

Ami az adószabályok változásait illeti, Bajkai István szerint a könnyítések a hazai kkv szektort támogatják, hiszen csökken a szociális hozzájárulás, ahogy a kisvállalkozói adó mértéke is, ezzel kívánják támogatni a magyar vállalkozásokat, amelyek segítségével a magyar gazdaság is tovább tud fejlődni. Mindezek a kedvezmények is azt mutatják, a magyar kormány az ígéreteit betartja – tette hozzá a politikus.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.