Karácsony alkalmatlansága lassan csődbe viszi Zuglót

2019.06.19. 14:56

A fővárosi önkormányzat áprilisban 3,3 milliárd forintot utalt át Zuglónak az iparűzési adóból, de húsz nappal később már csak 2 milliárd volt a kerület folyószámláján – mondta Zsigmond Barna Pál. Erről is egy közérdekű adatigénylésből lehet tudni, mivel a képviselők nem férnek hozzá közvetlenül ilyen lényegi információkhoz. A Fidesz budapesti szóvivője megjegyezte, hogy ha ebben az ütemben költ a kerület, akkor rövidesen fizetésképtelen lesz.

Karácsony Gergely polgármester alkalmatlansága lassan csődbe viszi Zuglót – mondta a Fidesz fővárosi szóvivője szerdán Budapesten. Zsigmond Barna Pál kifogásolta, hogy az önkormányzat másfél milliárd forinttal költekezik túl, miközben a tavalyi bevételei is 3,5 milliárddal maradtak el a tervezettől. A kintlévőségek mellett továbbra is napi 1 millió forint folyik el a parkolási szerződéseken keresztül – tette hozzá. 

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Kifejtette, hogy a fővárosi önkormányzat áprilisban 3,3 milliárd forintot utalt át Zuglónak az iparűzési adóból, de húsz nappal később már csak 2 milliárd volt a kerület folyószámláján. 1,3 milliárd forintot tehát azonnal elvertek  – fogalmazott Zsigmond Barna Pál.

Erről is egy közérdekű adatigénylésből lehet tudni, mivel a képviselők nem férnek hozzá közvetlenül ilyen lényegi információkhoz.

A szóvivő azt mondta, hogy ha ebben az ütemben költ a kerület, akkor rövidesen fizetésképtelen lesz. Csoda, hogy az önkormányzatnál és intézményeinél dolgozók még kapnak bért – jegyezte meg a kormánypárti politikus. Karácsony Gergely képtelen vezetni, üzemeltetni a kerületet – jelentette ki Zsigmond Barna Pál.