Karácsony alkalmatlansága lassan csődbe viszi Zuglót

KARÁCSONY Gergely; PUZSÉR Róbert
Budapest, 2019. március 13. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje a Puzsér Róberttel, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölttel, a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A fővárosi önkormányzat áprilisban 3,3 milliárd forintot utalt át Zuglónak az iparűzési adóból, de húsz nappal később már csak 2 milliárd volt a kerület folyószámláján – mondta Zsigmond Barna Pál. Erről is egy közérdekű adatigénylésből lehet tudni, mivel a képviselők nem férnek hozzá közvetlenül ilyen lényegi információkhoz. A Fidesz budapesti szóvivője megjegyezte, hogy ha ebben az ütemben költ a kerület, akkor rövidesen fizetésképtelen lesz.
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely polgármester alkalmatlansága lassan csődbe viszi Zuglót – mondta a Fidesz fővárosi szóvivője szerdán Budapesten. Zsigmond Barna Pál kifogásolta, hogy

az önkormányzat másfél milliárd forinttal költekezik túl, miközben a tavalyi bevételei is 3,5 milliárddal maradtak el a tervezettől.

A kintlévőségek mellett továbbra is napi 1 millió forint folyik el a parkolási szerződéseken keresztül – tette hozzá.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Kifejtette, hogy a fővárosi önkormányzat áprilisban 3,3 milliárd forintot utalt át Zuglónak az iparűzési adóból, de húsz nappal később már csak 2 milliárd volt a kerület folyószámláján.

1,3 milliárd forintot tehát azonnal elvertek

– fogalmazott Zsigmond Barna Pál.

Erről is egy közérdekű adatigénylésből lehet tudni, mivel a képviselők nem férnek hozzá közvetlenül ilyen lényegi információkhoz.

A szóvivő azt mondta,

hogy ha ebben az ütemben költ a kerület, akkor rövidesen fizetésképtelen lesz.

Csoda, hogy az önkormányzatnál és intézményeinél dolgozók még kapnak bért – jegyezte meg a kormánypárti politikus. Karácsony Gergely képtelen vezetni, üzemeltetni a kerületet – jelentette ki Zsigmond Barna Pál.