A Momentum főpolgármester-jelöltje Gyurcsányékat megszégyenítő módon harcol a migránsokért

Vágólapra másolva!
A Hír TV Kerpel-Fronius Gábornak, a Momentum főpolgármester-jelöltjének olyan korábbi írásait találta meg, amelyből az látszik, hogy az újdonsült politikus a Gyurcsány házaspárt megszégyenítő módon tud kardoskodni a migránsokért. Befogadná a gazdasági bevándorlókat, nemzethalál várható, ha nem jönnek a migránsok, Röszke után maradniuk kellett volna – csak néhány apróbb gondolat Facebook-munkásságából.  
Vágólapra másolva!

A Momentum főpolgármester-jelöltjének újabb kellemetlen Facebook-posztja került nyilvánosságra, ezúttal is a Hír TV mutatta be azt. A céges világból a hazai politikába váltó Kerpel-Froniusról az idáig kiderült, hogy Magyarországot agyhalottnak, a magyarokat rasszistának és provinciális hőbörgőknek, valamint a Fidesz szavazóit droidoknak tartja, azonban a migrációval kapcsolatos álláspontja mind ez idáig nem igazán kapott teret. A hírcsatorna jóvoltából azonban az eddigi hiányosságot kimerítően sikerült pótolni, talán túlzottan is.

1: Befogadná a gazdasági bevándorlókat

Előkerült a politikusnak egy 2015-ös bejegyzése is, amiben a Gyurcsány házaspárt megszégyenítő módon kardoskodott a migránsokért.

– fogalmazott a migrációpártiságban látványosan túlteljesítő Kerpel-Fronius, akinek nem ez volt az egyetlen bevándorlással kapcsolatos megnyilvánulása.

2: Hiba volt a kötelező kvóta elutasítása

Egy másik bejegyzésében pedig arról értekezett, hogy a miniszterelnöknek el kellett volna fogadnia a kötelező kvótarendszert. Mint ismert, ez az uniós terv a végletekig megosztotta a tagállamokat, hiszen Brüsszel gyakorlatilag külső erővel kényszerítette volna rá a különböző országokra a kontinensre érkezőket. Az intenzív tiltakozás ellenére a mai napig napirenden van az elképzelés.

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-jelöltje szerint nemzethalál vár Magyarországra, ha a kormány nem változtat a migrációt elutasító politikáján Forrás: Facebook

3: Nemzethalál lesz, ha nem jönnek a migránsok

Szintén egy 2015-ben született írásában irányt mutatott a politikus a nyitottság kérdésében is, az eddigiekből következően bevándorláspárti álláspontot felvéve.„A bezárkózás és az irigység politikája helyett az óvatos nyitottság és a segítés bátorításának és elősegítésének politikájára van szükség” – emelte ki. Bár konkrét megoldást nem javasolt közösségi oldalán,

nemzethalált jósol arra az esetre, ha a kormány folytatja a migrációt elutasító politikáját.

Horgos, 2015. szeptember 16. Illegális bevándorlók kövekkel dobálják a magyar rendőröket Horgos 2 határátkelőnél 2015. szeptember 16-án. A magyar rendőrök könnygázt és vízágyút is bevetettek a határ magyar oldaláról az őket Szerbia felől dobáló illegális bevándorlókkal szemben Forrás: MTI/Ujvári Sándor

4: Kár, hogy Röszke után nem maradtak itt a migránsok

A 2015-ös röszkei összecsapás is megihlette a momentumos főpolgármester-jelöltet, aki az országhatár ostromlásának idején arra készült, hogy a bevándorlók Magyarországon maradnak. Úgy látta, nem európai gondolkodás az, ha Magyarország elutasítja a muzulmán tömegek integrációját, éppen ezért nyelvtanfolyamokat, szakmai képzéseket, társadalmi és intézményi együttműködést remélt ebből a célból.

5: Nem erőszakoskodnak a migránsok, jöhetnek

2018 sem múlt el momentumos migránséltetés nélkül, Kerpel-Fronius a tavalyi országgyűlési választások utáni csalódottságában a migrációs veszélyt bagatellizálta egy Facebook-bejegyzésben. Meglátása szerint egy magyar nőnek jobban kellene attól félnie, hogy egy magyar férfi (ez a veszély szerinte fokozottabban fennáll ismerősök, családtagok esetében) erőszakolja meg, mint egy migráns.

Slusszpoén: a Fidesz-szavazókat szeretné megszólítani

Mint mindennek, így Kerpel-Fronius Gábor/Momentum és a migránsok közös történetének is van slusszpoénja. Ez: „Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-jelölti bejelentésekor arról beszélt: azért ő az alkalmas kihívója Tarlós Istvánnak, mert egyaránt meg tudja szólítani a baloldali és a jobboldali szavazókat is, egyúttal szövetségesül hívta az 1998-as Fidesz-szavazókat.” (MTI)