Keménymag: Az ellenzék már csak egyre idiótább performanszokkal tud politizálni

2019.06.20. 18:12

A Hír TV Keménymag című műsorának legutóbbi adásában is az ellenzéki roncsderbi, vagyis a főpolgármesteri előválasztás volt az egyik fő téma. Élőben kapcsolták a nemzetközi sajtótájékoztatót, ahol történelmi bejelentésre készült a Keménymag által támogatott főpolgármester-jelölt jelölt. A felállás a szokásos volt a stúdióban, a műsorvezető Velkovics Vilmos állandó vendégeivel – Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa, Jeszenszky Zsolt „politikai hobbista", Dezse Balázs, a PestiSrácok.hu újságírója – ezúttal is szókimondóan beszélgetett. 

A Keménymag adása ezúttal rendhagyó módon csak egy vendéggel – a stúdióban ülő Jeszenszky Zsolttal – kezdődött. A műsor főpolgármester-jelöltje, Dezse Balázs a Bayer-show vendégeként a minap ismertette programját, azt a részletet is felidézték, amint „szeretné a céltalan sétálgatást megszüntetni a városban" - írja a Magyar Nemzet. 

Ezek után Dezse Balázs valódi, nemzetközi sajtótájékoztatóját játszották be, ahol a jelölt megköszönte a támogatást és az eddig összegyűlt nulla aláírást. 

Nagy biztonsággal mondhatom, hogy jól haladunk, mi vagyunk a többség. Buda Pestért, Pest Budáért, Pest Pestért, Buda Budáért! Köszönöm szépen! – zárta a sajtótájékoztatóját a Keménymag főpolgármester-jelölt jelöltje, akinek Velkovics Vilmos szerint „sikerült ösvényt vágnia a mellébeszélés bozótjában".

A Keménymag rövid bejátszás erejéig felvillantotta az ellenzéki főpolgármester-jelöltek vitáját, ahol Kálmán Olga a kamerák kereszttüzében tromfolt vissza Karácsony Gergelynek. Erre reagálva Apáti Bence megjegyezte: 

Kálmán Olga tényleg nagyon-nagyon jót mondott a Karigerivel kapcsolatban. Csak annyi ezzel az egyetlen baj, hogy mi ezt már nagyon sokszor elmondtuk. 

Jeszenszky Zsolt a Momentum jelöltjének egyik bődületesen ostoba kijelentésével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy 

én leragadtam a Kerpel-Fronius Gábor programjánál. Azt mondja, hogy a lakások 30 százalékát féláron az önkormányzatoknak kellene adni. Én sokkal jobbat tudnék, és javaslom is neked Balázs, hogy ezt emeld be a programodba. Szerintem a lakástulajdonosok a saját lakásuk 30 százalékát adják át most rögtön az önkormányzatoknak, és oda költözzön be valaki, szociális alapon. 

A Kálmán Olga programját bemutató kampányfilmhez Dezse Balázs csak annyit fűzött hozzá, hogy neki már kétoldalnyi programja is van, ami Kálmánénál pont két oldallal több. 

A beszélgetésben bejátszották Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt véleményét is az MSZP-P jelöltéről, aki azt mondta, hogy  Karácsony Gergelynek azt sem lehet elhinni, amit tüsszent,  majd hozzátette, hogy a párbeszédes politikusnak semmit nem lehet elhinni, mert Karácsony Gergely teljesen szavahihetetlen. Hozzátette azt is, hogy Karácsony 30 ezer, 40 ezer, 50 ezer százalékkal ígér saját lehetőségei fölött.   

A Keménymag főpolgármester-jelölt jelöltjét támogatandó Pósa Károly elkészítette Dezse Balázs és titkos rajongója, Demszky Gábor karikatúráját:

Forrás: hirtv.hu

 A beszélgetést itt tekinthetik meg: