Felgyúljotta haragosainak házát egy kékcsei férfi. Előtte már hetek óta fenyegette őket. A tűzben csak a szerencsének köszönhetően nem haltak meg többen. A férfit akár 15 évet is kaphat - írja az Ügyészség oldala. 

A férfi 2018 májusában korábbi veszekedésük miatt több ismerősét is megfenyegette, hogy megveri, leszúrja őket, illetve rájuk gyújtja a házukat. Nem sokkal később 

először volt párja melléképületét gyújtotta fel, majd júniusban 3 egymást követő héten éjjelente elment ismerősei telkére, és az ott lévő melléképületeket is sorra felgyújotta.

A tűz miatt két faépület teljesen leégett, harmadiknak az ajtaja perzselődött meg. 

Emellett a férfi felgyújtott még két további kékcsei, és két cigándi épületet. A négy közül két esetben a tűz továbbterjedt a lakóépületekre, ahol mozgáskorlátozott, nyugdíjas emberek laktak, ráadásul épp aludtak, így semmit nem észleltek a tűzből. Mindkét esetben a tűzoltók menekítették ki őket a közvetlen életveszélyből. 

A főügyészség a férfi számára gyilkosság, rongálás, zaklatás és magánlaksértés miatt 15 év fegyházat és közügyektől eltiltást javasol.