Még hetekig zárva lesz a letenyei határátkelő

2019.06.20. 05:10

A július 31-éig tartó felújítás miatt az autókat, buszokat és a kamionokat egyeránt az autópálya felé terelik, ezért hétvégente óriási dugókra kell készülniük azoknak, akik Horvátország felé szeretnének utazni. 

Nagy Zoltán, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság idegenrendészeti osztályának vezetője közölte: miután a letenyei közúti határátkelő a Mura-híd felújítása miatt július 31-ig még zárva van, nemcsak a személyautók és az autóbuszok veszik igénybe az autópályát, hanem oda terelik a kamionforgalmat is.

IllusztrációForrás: MTI/Varga György

A rendőrség arra hívja fel az utazók figyelmét, hogy a legnagyobb torlódásra a hétvégi turnusváltások idején, vagyis péntektől vasárnapig lehet számítani. Az átlépést gyorsíthatja, ha az utasok már időben előkészítik úti okmányaikat, és arra is figyelniük kell, hogy az elveszett igazolványok bejelentésére szolgáló okmányirodai igazolás nem alkalmas a határátlépésre.

Aki szeretné elkerülni Horvátország felé a hosszabb várakozást a határon, érdemes hétköznapi utazási időpontot választania, vagy - leginkább az Isztriai-félszigetre utazóknak - az M70-es autópályán Szlovénia felé kerülőt tennie.