Újabb ellenzéki háború, ezúttal az MSZP támadt rá Kálmán Olgára

Gy. Németh Erzsébet; NAGY Imre; Kunhalmi Ágnes
Budapest, 2017. október 23. Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke, országgyűlési képviselő beszédet mond (j), mellette Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíciós (DK) elnökségi tagja, fővárosi önkormányzati képviselő beszédet mond a II. kerületi Nagy Imre Emlékháznál tartott megemlékezésen az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 61. évfordulóján, 2017. október 23-án. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A szerdai nap sem maradt ellenzéki belharcok nélkül. Gyurcsányné simulékony modorúnak nevezte Karácsony Gergelyt, Kunhalmi Ágnes Kálmán Olgát felelőtlen ígérgetéssel vádolta meg, míg a bukott kormányfő ironikusan nagyon rendes fickónak nevezte a zuglói városvezetőt. 
Vágólapra másolva!

Mára már oda jutott az ellenzéknek az egymás iránt érzett undora, hogy közleményben, televízióstúdióban és napilapokban (értsd: ahol csak tudják) próbálják egymást lejáratni. Nehéz eldönteni, hogy az MSZP vagy a DK műveli magasabb színvonalon a műfajt, az biztos, hogy éles a verseny közöttük. Tegnap délután Gyurcsányné a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője, aki korábban azt ígérte, nem bántja ellenzéki ellenfeleit, közösségi oldalán rúgott bele Karácsony Gergelybe, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltjébe. „Orbán ellen nem simulékony modor vagy tétovázó kompromisszumkészség kell, hanem magabiztos határozottság!” utalgatott nem is annyira finoman a zuglói városvezetőre. Ahogy az várható volt, nem maradt megtorlatlanul a dolog.

Kunhalmi: Olga, honnan lesz erre pénz?

Tegnap este Kunhalmi Ágnes, a szocialisták képviselője volt az ATV vendége, aki rendesen visszavágott Gyurcsányéknak. A politikus többek között Kálmán Olga szerdán bemutatott vállalásait kommentálta.

– tette fel a kérdést Kunhalmi a DK által támogatott főpolgármester-jelöltnek, hozzátéve, hogy szerinte a bukott tévés „nagyon sokat ígér”. A szocialista politikust megelőzően Gyurcsány Ferenc volt a balliberális televízió vendége, akivel a szocialista politikus riogatott egy kicsit. Meglátása szerint a DK elnöke „bizonyára a főváros ügyeibe is bele kíván szólni, ha Kálmán Olgát megválasztják”. Egyértelműen az volt a beszélgetés csúcspontja, amikor Kunhalmi reagált a DK elnökének arra az állítására, miszerint a napokban találkozott Karácsony Gergellyel.

Elhiszem Gyurcsány Ferencnek, mert ő mindig igazat mond

– fogalmazott ironikus a szocialisták választmányi elnöke arról a Gyurcsány Ferencről, aki legutóbb pár hete verte át a komplett ellenzéket.

Budapest, 2017. október 23. Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke, országgyűlési képviselő beszédet mond, mellette Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, fővárosi önkormányzati képviselő beszédet mond a II. kerületi Nagy Imre Emlékháznál tartott megemlékezésen az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 61. évfordulóján Forrás: MTI/Mohai Balázs

Kunhalmi elmondta továbbá, hogy mielőtt kiderült, a DK Kálmán Olgát támogatja, ők egy közös kampányra készültek Karácsony Gergellyel, „aztán jött a hidegzuhany”. „Becsület és bizalom nélkül még egy jó versenyt sem lehet megcsinálni, nemhogy a Fideszt legyőzni” – szúrt oda a DK-nak a szocialista politikus, aki arról is beszámolt, hogy az elmúlt napokban még DK-s szavazók is odamentek hozzá, és elmondták neki, hogy nem lehet ilyet megcsinálni.

Gyurcsány Ferenc ironizálva gúnyolódik

Gyurcsány Ferenc is megjárta az ATV stúdióját szerda este, aki Kálmán Olga programjának dicsőítése mellett az ellenzék helyzetét is szóba hozta. Arra a kérdésre, hogy valóban többször egyeztetett-e Karácsony Gergellyel az elmúlt napokban, a DK elnöke úgy válaszolt, pár nappal ezelőtt tényleg találkoztak személyesen. „Pokoli jó beszélgetés volt” – jelentette ki Gyurcsány, aki pár hete még hidegvérrel verte át szövetségesét, pártja korábbi főpolgármester-jelöltjét.

Nagyon rendes fickó a Karácsony Gergely

– fokozta az eddigieket a bukott kormányfő, aki rég lendült ennyire Gyurcsányos formába.

Természetes ezt Gyurcsány Ferenc nem komolyan gondolta, hanem ezzel célzott Karácsony Gergely alkalmatlanságára, így gúnyolta ki, és gyakorlatilag alázta meg nyilvánosan Karácsony Gergelyt.