Megérkezett az EU-csúcsra Orbán Viktor

2019.06.20. 14:27

A brüsszeli EU-csúcsra utazott Orbán Viktor. A csúcs témái között szerepel az unió leendő vezetőiről szóló vita, a klímapolitika, az Oroszországgal szembeni szankciók, az EU-t és az eurózónát érintő pénzügyi, költségvetési kérdések, valamint a brexit is. 

Orbán Viktor Brüsszelbe érkezett, ahol csütörtökön és pénteken részt vesz az uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács munkaülésein - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.  

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) megérkezik a brüsszeli EU-csúcsra 2019. június 20-ánForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Az EU-csúcs témái között szerepel az unió leendő vezetőiről szóló vita, a klímapolitika, az Oroszországgal szembeni szankciók, az EU-t és az eurózónát érintő pénzügyi, költségvetési kérdések, valamint a brexit is - mondta a sajtófőnök.

Havasi Bertalan hozzátette, hogy a csütörtöki ülést megelőzően a visegrádi négyek - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - miniszterelnökei külön tanácskozáson egyeztetik a vitákon képviselendő közös V4-álláspontot.