Orbán Viktor: A függetlenség megvédéséhez szembe kell nézni a realitással

2019.06.20. 09:42

Csak olyan országok tudják megvédeni a függetlenségüket, amelyek képesek szembenézni a realitással – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostor teraszán adott fogadásán a meghívott politikusok és művészek körében.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke elmondta, Orbán Viktor a szerdai fogadáson emlékeztetett arra, hogy 28 éve hagyta el az utolsó szovjet katona Magyarországot. Emlékszem, ahogy a laktanyák kiürültek, mi csak arra tudtunk gondolni, nincs szebb látvány a távozó vendég hátánál– mondta Orbán Viktor.

Sőt – fordult a meghívottak között lévő Nagy Feró énekeshez – mindketten aggódtak a szovjet katonákért, nehogy lemaradjanak a vonatról.

A miniszterelnök elmondta, a nap üzenete az, hogy csak olyan országok tudják megvédeni a függetlenségüket, amelyek képesek szembenézni a realitással. Igen ám, de mi is az a realitás, hogyan kell tekinteni egy magunkfajta, 10 milliós országnak a külvilágra? Ellenségeket lássunk, vagy inkább szövetségeseket– tette fel a kérdést Orbán Viktor.

A miniszterelnök tapasztalata szerint erre a válasz az, hogy ha valaki gyenge, akkor a külvilág ellenség, ha viszont erős, akkor szövetséges.

Orbán Viktor dalra fakadt

Ahogy az Origo is megírta, két videót is közzétett a magyar miniszterelnök a közösségi oldalán. A miniszterelnök a Független Magyarország Napját ünnepelte, és még dalra is fakadt, a Kossuth-díjas Sebestyén Mártával énekelt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gábor Áron rézágyúja

Orbán Viktor (@orbanviktor) által megosztott bejegyzés,