Felháborító, hogy Brüsszel továbbra is ránk akarja kényszeríteni a betelepítési kvótát

2019.06.21. 12:45

Felháborító, hogy Brüsszel továbbra is ránk akarja kényszeríteni a betelepítési kvótát - mondta Dunai Mónika (Fidesz) az Országházban.

Dunai Mónika közölte, hogy ez abból a közleményből derül ki, amelyet a menekültek világnapja alkalmából adott ki az Európai Bizottság. Az uniós testület továbbra is kötelező és állandó jellegű betelepítési kvóta létrehozásán dolgozik,  globális áthelyezési mechanizmusról és legális migrációs útvonalakról beszél.

A képviselő szerint Brüsszelben azt akarják, hogy Európa összes országa - így Magyarország is - bevándorlóországgá váljon.  

Brüsszel továbbra is a korlátlan bevándorlás mellett áll (Képünk illusztráció)Forrás: AFP/Stig-Ake Jonsson

Brüsszel az elmúlt években többször próbálkozott állandó betelepítési keretrendszer létrehozásával, de a botrányos körülmények között elfogadott kvótát szinte senki nem hajtotta végre - mondta Dunai Mónika.
Dunai Mónika kijelentette, hogy Magyarország ezután sem fogad el semmilyen kényszerbetelepítést.  Erről a magyarok már többször döntöttek, legutóbb az európai parlamenti választáson hatalmazták fel a kormánypártokat, hogy küzdjenek a bevándorlás megállításáért, a nemzetek Európájáért és a keresztény kultúra megvédéséért - mondta.

A brüsszeli tervek egy irányba mutatnak, minél több migránst akarnak Európába hozni. Szerinte ezt mutatja a kötelező betelepítési kvóták, a migránskártyák és a migránsvízum ügye is. Azonban mi mindent meg fogunk tenni, hogy egyetlen ország se legyen kötelezhető akarata ellenére migránsok befogadására  - hangsúlyozta.