Felháborító, hogy Brüsszel továbbra is ránk akarja kényszeríteni a betelepítési kvótát

Svédországi, migránsok lakta városrész, Malmö, 2015
A group of migrants off an incoming train walk down a platform as they are accompanied by the police at the Swedish end of the bridge between Sweden and Denmark near Malmoe on November 12, 2015. The Swedish government on November 11, 2015 said it would temporarily reinstate border checks to deal with an unprecedented influx of migrants, making it the latest country in Europe's passport-free Schengen zone to tighten its borders over the crisis. AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / STIG-AKE JONSSON +++ SWEDEN OUT +++ (Photo by STIG-AKE JONSSON / TT NEWS AGENCY / AFP)
Vágólapra másolva!
Felháborító, hogy Brüsszel továbbra is ránk akarja kényszeríteni a betelepítési kvótát - mondta Dunai Mónika (Fidesz) az Országházban.
Vágólapra másolva!

Dunai Mónika közölte, hogy ez abból a közleményből derül ki, amelyet a menekültek világnapja alkalmából adott ki az Európai Bizottság. Az uniós testület továbbra is

kötelező és állandó jellegű betelepítési kvóta létrehozásán dolgozik,

globális áthelyezési mechanizmusról és legális migrációs útvonalakról beszél.

A képviselő szerint Brüsszelben azt akarják, hogy Európa összes országa - így Magyarország is -

bevándorlóországgá váljon.

Brüsszel továbbra is a korlátlan bevándorlás mellett áll (Képünk illusztráció) Forrás: AFP/Stig-Ake Jonsson

Brüsszel az elmúlt években többször próbálkozott állandó betelepítési keretrendszer létrehozásával, de a botrányos körülmények között elfogadott kvótát szinte senki nem hajtotta végre - mondta Dunai Mónika.
Dunai Mónika kijelentette, hogy

Magyarország ezután sem fogad el semmilyen kényszerbetelepítést.

Erről a magyarok már többször döntöttek, legutóbb az európai parlamenti választáson hatalmazták fel a kormánypártokat, hogy küzdjenek a bevándorlás megállításáért, a nemzetek Európájáért és a keresztény kultúra megvédéséért - mondta.

A brüsszeli tervek egy irányba mutatnak, minél több migránst akarnak Európába hozni. Szerinte ezt mutatja a kötelező betelepítési kvóták, a migránskártyák és a migránsvízum ügye is.

- hangsúlyozta.