A Márki-Zay család annyira szoros kapcsolatba került az ijesztő hírnevet szerzett szélhámossal, hogy sok ezer dolláros anyagi támogatást is kaptak tőle. Az illető a már több halálos tragédiát okozó fényevést hirdeti - írja a Ripost.

A napilap arról számolt be, hogy minderről maga Márki-Zay fecsegett könnyelműen Kálmán Olga róla szóló, legújabb propagandakönyvében.

Részletesen elmondta, hogy a Márki-Zay család évek óta nemcsak a legszorosabb kapcsolatot ápolja az életveszélyes fényevő tanokat hirdető Haas Györggyel, de a fényevést mániákusan propagáló férfi dollárezrekkel finanszírozta őket.  Felesége például a fényevő pénzéből végezte el a szülésznőtanfolyamot.

Haas Györgyről azt érdemes tudni többek közt, hogy azok az agárdi szülők, akiknek a gyermeke különös körülmények között meghalt, mert nem kapott érdemben orvosi ellátást, ugyancsak hittek a fényevésben, és jól ismerték a Márki-Zayékat pénzelő Haas tanait.

Márki-Zay PéterForrás: Origo

A kör azonban ott zárul be, hogy Márki-Zay felesége is ott volt szülésznőként a tragikus körülmények között meghalt kisbaba születésekor, sőt szerepe volt abban, hogy a gyermek nem kapta meg az életmentő K-vitamint. 

Kálmán Olga egyébként nem különösebben firtatta ezt a dolgot könyvében, de kiderült például az is, hogy Márki-Zayék éveket töltöttek el egy hírhedt amerikai szekta, az amishok szolgálatában. 

Ez az a szekta, amelyik elutasítja a civilizációt, nem oltatja be és iskolába sem engedi a gyermekeit. Úgy élnek, mint 3-400 évvel ezelőtt, nem számít, ha magas a gyermekhalandóság. 

Márki-Zayné, ahogy azt maga a férje mondja el Kálmán Olga könyvében, éveken át a korszerű orvosi kezelést elutasító amishok szülésznőjeként tevékenykedett abból a pénzből, amihez a fényevést hirdető Haas György juttatta.