Akár a legalkalmatlanabb jelölt is megnyerheti az ellenzéki roncsderbit

Kálmán Olga
Vágólapra másolva!
Bár a 2010-es és 2014-es budapesti önkormányzati választás után már azt hittük, hogy a balliberális ellenzék nem tud előállni Falus Ferencnél alkalmatlanabb jelölttel, most, 2019-ben sikerült a korábbiakat is alulmúlni: a bukott televízióst, Kálmán Olgát ajánlani a fővárosiaknak. Az ellenzéki roncsderbi során világosan kiderült, hogy a Gyurcsány Ferenc által kézivezérelve irányított Kálmán Olga - aki Gyurcsány engedélye nélkül még a baráti, ellenzéki propagandasajtónak sem nyilatkozhat - Karácsonynál és Kerpel-Froniusnál is alkalmatlanabb, ráadásul semmilyen vezetői tapasztalata nincsen. Viszont nagyon erőszakos, összeférhetetlen, és senkivel sem hajlandó együttműködésre. Ígéretei pedig az ingyen sör és az örök élet kategóriájában mozognak. A jelölti tévévitán feltűnően gyengén szerepelt, ráadásul az is kiderült: lopott videóval kampányol. 
Vágólapra másolva!

Továbbra is javában zajlik az ellenzéki roncsderbi, az alkalmatlan jelöltek napról napra szállítják a szánalmasabbnál szánalmasabb akcióikat. A főpolgármesterjelölt-jelöltek közül a legmegdöbbentőbben alkalmatlan Kálmán Olga. A bukott televíziós műsorvezető, miután egyetlen kisváros televíziója sem tartott igényt szolgálataira, inkább úgy döntött, hogy elfogadja Gyurcsányék ajánlatát. Első ránézésre józan ésszel nehezen érthető, hogy juthatott eszébe éppen ő a bukott miniszterelnöknek, de ha jobban megnézzük, a helyzet egyértelmű: Kálmán Olga valójában Gyurcsány Ferenc visszatérését készíti elő.

Először a baloldal szekerét tolta, majd Vonáét

Bár Kálmán Olga meglehetősen hiteltelen módon többször is arról beszélt, hogy ő független - sőt, az előválasztáson is függetlennek hazudja magát -, a valóságban azt teszi, amit Gyurcsányék kérnek tőle, így mára a jobbikos Simicska Lajos egykori kiszolgálója Gyurcsány kiszolgálójává vált.

Kálmán Olga híresen nagy "függetlensége" persze közismert: először a baloldal szekerét tolta, majd egyik pillanatról a másikra átállt a nyíltan szélsőjobboldali Jobbikhoz.

Kálmán Olga álfüggetlenségét most azzal tetézte, hogy elvállalta a DK főpolgármesteri jelölését.

Annak ellenére vállalta a jelölést, hogy áprilisban még határozottan állította, neki nincs helye a politikai pályán, de Gyurcsányék füttyentésére egyből megváltoztatta az elveit

- amelyek nyilván nem különösebben vannak.

Kálmán Olga akkor buktatta le magát, amikor

a DK belvárosi központjában hajlandó lett volna interjút adni az Informátornak, de Gyurcsányék nagyon gyorsan ráparancsoltak, és megtiltották neki, hogy nyilatkozzon a Hír TV oknyomozó műsorának. Vagyis, Kálmán Olga nem dönthet maga arról, hogy kinek ad interjút. De még meglepőbb, hogy ugyanígy járt a baloldali 168 óra is.

Kálmán Olga interjút ígért nekik, aztán azzal hívta vissza őket, hogy inkább forduljanak a DK sajtóosztályához. Vagyis Kálmán Olga még a vele barátságos ellenzéki sajtónak sem nyilatkozhat szabadon. Nyilván nem véletlenül: Gyurcsányék pontosan tudják, hogy Kálmán Olga rengeteget hibázik, semmilyen politikusi tapasztalata nincs, erőszakossága pedig még a baloldali embereket is taszítja.

Kálmán Olga - a képen még ATV-s korszakában - mára egyenlővé vált Gyurcsánnyal

Gyurcsány visszatérését segíti Kálmán Olga

Azzal, hogy Kálmán Olga Gyurcsányék szolgálatába szegődött, egy másik politikai célt is teljesít. Gyurcsány Ferenc MSZP-ből való

2011-es távozása óta minden politikai lépését annak rendeli alá, hogy egykori pártját megsemmisítse, és a maradékait saját maga söpörje be

Az EP-választás utáni helyzet kapóra jött neki, mivel Budapesten a DK vált a legerősebb ellenzéki párttá. Ebben a helyzetben Kálmán Olga előtérbe tolásával Gyurcsány elérheti azt, hogy az MSZP jelöltjét, Karácsony Gergelyt kiüti, majd pedig a kerületekben veszi át a hatalmat. Abban az esetben, ha Gyurcsánynak sikerül a tervét megvalósítani, akkor egyeduralkodó lesz az ellenzékben.

Kálmán Olga örök életet és ingyen sört ígér

Kálmán Olga amellett, hogy Gyurcsány politikai céljait valósítja meg, a legostobább választási ígéretekkel állt elő. Alapvető közgazdasági, jogi és műszaki ismeretek hiányoznak mögüle - amellett, hogy nyilvánvalóan nem is gondolja komolyan őket. Néhány éve a Kétfarkú Kutyapárt még viccből ígért örök életet és ingyen sört, Kálmán Olga már teljesen komolyan áll elő ehhez hasonló ötletekkel. Ilyen például a pesti buszok gyakorlatilag azonnali lecserélése.

Ha megpróbálná végrehajtani, a főváros napokon belül menne csődbe.

Kálmán Olga a budapestieket is lenézi Forrás: Facebook

Kétszínű támadások

Kálmán Olga teljes alkalmatlanságán még inkább túlmutat az, hogy - az őt jól ismerők szerint - egy kiállhatatlan ember, arrogáns és kétszínű. Egykori kollégái szerint kínosan mást mond az ember szemébe és mást a háta mögött.

"Ezt egyszerűen képtelen felfogni Kálmán Olga"

Kálmán Olga másik fő problémája, hogy képtelen kezelni a kiélezett helyzeteket, nem tud minimálisan sem elfogulatlanul viselkedni, mivel csak az általa betanult propagandát mondja. Ha pedig valaki ellentmond neki, akkor agresszív lesz. Mindezt legjobban akkor bizonyította, amikor 2014-ben Schiffer András volt LMP-elnököt kellett volna kérdeznie.

Akkor Schiffer azt mondta, hogy nem ért egyet a Szabadság térre tervezett megszállási emlékmű szobrának koncepciójával, de aránytalan mértékűnek tartja az azt övező hisztériát. A műsorvezető láthatóan nem tudott napirendre térni Schiffer álláspontja fölött, és teljesen kiesett a szerepéből. Egyszerűen képtelen volt felfogni, hogy lehet ember, aki nem ugyanazt gondolja, mint ő - vagy ahogy egy egyébként baloldali újságíró fogalmazott:

A történelem ismétli önmagát

Az előválasztási roncsderbit elnézve azonban komoly esélye van annak, hogy Gyurcsány Ferenc az aktivistáival átveri az akaratát, így pedig Kálmán Olga, a DK jó mozgósítási képességét kihasználva, legyőzheti Karácsony Gergelyt, a Zuglóban megbukott kerületi polgármestert és a Kálmán Olgánál kétségtelenül jobban és meggyőzőbben fogalmazó, de bizonyos emberek lakását rekvirálni akaró, egyébként teljesen ismeretlen momentumos jelöltet.

Gyurcsány újra legyőzheti és megalázhatja a szocialistákat, az ellenzék viszont ebben az esetben kiválasztja magának a legalkalmatlanabb jelöltet.