Tízezren használták a Televonatot, a MÁV más pályákra is kiterjesztené

Flirt, MÁV, Nyugati pályaudvar, Televonat
Vágólapra másolva!
Szinte tele közlekedtek a Televonatok Budapest és Nyíregyháza között: az iskolai menetrend szerinti járatok 66 százalékos kihasználtsággal közlekedtek. 
Vágólapra másolva!

Televonattal az első indulástól (2018. szeptember 30.) az idei tanév utolsó vonatáig (június 10.) eltelt mintegy háromnegyed év alatt

Debrecenből Budapestre közel 5400-an, míg Nyíregyházáról a fővárosba körülbelül 4400-an utaztak.

Az értékesített menetjegyek 70 százalékát online, 20 százalékát pénztárban, 7 százalékát a Vonatinfó alkalmazáson keresztül, 3 százalékát pedig automatából vásárolták - írja szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében a MÁV.

Forrás: MAV Zrt./Mav Zrt.

A megközelítőleg azonos idősávban közlekedő InterCity-k vizsgált járatain utazók száma összességében 2 százalékkal csökkent, ugyanakkor a Televonatot választó 9794 utast hozzászámítva a vizsgált időszakban és viszonylatokon

utazók száma együttesen 32 százalékkal nőtt,

azaz más közlekedési módról sikerült utasokat vonzani a modern FLIRT motorvonatból összeállított Televonatokra - részletezték.

A tervek között szerepel, hogy a Televonat-rendszert a vasúttárság további vonalakon is bevezeti a jövőben. Ennek a vizsgálata jelenleg folyamatban van - tették hozzá.