Kálmán Olga nem hagyja abba a jogsértést, megint lopott videóval reklámozza magát

2019.06.23. 15:44

Szombaton Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció (DK) főpolgármester-jelöltje kampányvideójában engedély nélkül használta fel az ATV felvételét, vasárnap megismételte ugyanezt a műveletet, ezzel ismét szerzői jogsértést követett el. A jelek szerint magát törvények felett állónak tekinti.

Vasárnap délelőtt Kálmán Olga újabb poszttal jelentkezett közösségi oldalán. A dolog szépséghibája, hogy ismét az ATV tulajdonában lévő felvételt használta fel előválasztási kampányához. Akárcsak szombati bejegyzésében, a bukott tévés ezúttal is jogtalanul, a balliberális televíziós csatorna engedélye nélkül kölcsönözött részeket az általa vezetett Egyenes Beszéd egyik korábbi adásából. Egész pontosan egy hét évvel ezelőtti, Tarlós Istvánnal készített interjújából szemezgetett, lopását pedig ismét úgy próbálta meg leplezni, hogy nemes egyszerűséggel levágta az ATV logóját a felvételről. A jelek szerint

Kálmán Olga magát törvények felett állónak tekinti.

Ahogy az Origo elsőként számolt be róla, Kálmán Olga szombati bejegyzésében engedély és felhatalmazás nélkül használta az ATV tulajdonában lévő felvételt, ami a hatályban lévő jogszabályok szerintkimeríti a szerzői jogsértés kategóriáját. Pláne, hogy Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója portálunknak elárulta: Kálmán Olga nem kért, és így nem is kaphatott engedélyt az ATV-től arra, hogy felhasználja a televízió felvételét. A vezérigazgató kijelentette, hogy az ATV képernyőjén megjelenő felvételek a csatorna, és nem magánszemélyek tulajdonát képezik, és mindenkitől azt szeretnék kérni, hogy ezt tartsa tiszteletben.

Hiába lett országos botrány az esetből, Kálmán Olga azóta sem vette le a szóban forgó videót közösségi oldaláról. 

Úgy tűnik, Kálmán Olga az engedély nélküli felvételek használatából sokkal jobban teljesít, mint a közvélemény-kutatásokban. Az erősen a baloldalhoz köthető Závecz Research vasárnap közzétett felmérésében még Karácsony Gergely is veri az előválasztáson résztvevő politikusok csatájában. Míg a teljesen alkalmatlan zuglói városvezetőt 39, addig a bukott tévést 35 százalék támogatja a balliberális ellenzéki roncsderbiben.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKK