Folytatódik az ellenzék kálváriája Debrecenben, a DK megint nekirontott a Momentumnak

Vágólapra másolva!
Nagyon elmérgesedett a debreceni ellenzéki pártok között a viszony. Nem is olyan régen még úgy volt, hogy teljes körű összefogással vágnak neki az önkormányzati választásnak, ehhez képest mostanra már a Facebookon üzengetnek egymásnak. Varga Zoltán, a DK helyi képviselője, miután beszámolt a kormányellenes erők állapotáról, újabb posztot tett közzé, amelyben azzal vádolta meg a Momentumot, hogy sosem akartak velük összefogni. 
Vágólapra másolva!

Vasárnap számoltunk be róla, hogy atomjaira hullott az ellenzék Hajdú-Bihar megyében. Előbb Berettyóújfaluban, majd Debrecenben szakadtak két részre a kormányellenes erők, a forgatókönyv mindkét helyen ugyanaz volt: a Demokratikus Koalíció szembekerült a Momentum-Jobbik-LMP blokkal. A nyilvánosság Varga Zoltán (DK) debreceni önkormányzati képviselő posztjaiból értesülhetett a történtekről, a politikus több alkalommal is kikelt tárgyalópartnerei ellen. Varga elsősorban a Momentumot hibáztatta az ellenzéki egyeztetések szétrobbanásáért, akik szerint viszont Gyurcsányék mohósága vezetett ide. A DK-s politikus nem tudta elengedni a dolgot, és cikkünk megjelenését követően újabb bejegyzéssel jelentkezett.

Véglegesen összevesztek

"Még egy mondat a debreceni össze(nem)fogás margójára" - írta felvezetésként, hogy aztán a komplett ellenzéket kiossza. A Gyurcsány-párti képviselő azzal vádolta meg Márki-Zay Péter Modern Magyarországért Mozgalmát és a Momentumot, hogy

egy pillanatig sem akartak összefogni.

"Nem kell itt madárjósnak lenni ahhoz, hogy leszűrjük, a Jobbik, a Momentum, az LMP számára az elmúlt hónapok ellenzéki tárgyalásain való részvétel, valójában színjáték volt" - ismételte meg a korábbiakat Varga, aki szerint a Momentum, a Jobbik és az LMP csak egy szimpla színjátékot mutatott be az ellenzéki tárgyalások során. Ezután újabb kifogást emelt az ellenzéki triumvirátus ellen: számukra nem létezik teljes körű, politikai együttműködés. A legerősebb gondolatok azonban csak ezután voltak olvashatóak a DK-s politikustól:

- fogalmazott a DK-s Varga. Igazát Rutz Tamás debreceni momentumos politikus egyik Facebook-hozzászólásával próbálta meg igazolni, aki arról írt, hogy a teljes összefogás illúzió, világosan meg kell különböztetni a 2010 előtti világot és a XXI. századi pártokat.

Varga Zoltán az elmúlt napokban két bejegyzésben is foglalkozott a debreceni ellenzék helyzetével. Múlt hét pénteki írásában arról értekezett, hogy a Momentum önkényesen felrúgta a debreceni ellenzék együttműködési tárgyalásait, és felállt az asztaltól. Vasárnap pedig nyílt levélben fordult a Jobbik és a Momentum debreceni vezetőihez, amelyben szokatlanul erősen támadta őket. A debreceni média tudni véli, hogy nem lesz teljes körű ellenzéki együttműködés a városban, hiszen a Momentum, a Jobbik és az LMP valóban nem vesz már részt a továbbiakban az összellenzéki tárgyalásokon. Az érintett pártok a Debreciner érdeklődésére megerősítették a hírt.