Szijjártó Péter: Észak-Macedónia uniós integrációja európai érdek

SZIJJÁRTÓ Péter
Mogyoród, 2019. június 21. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a V4+ Logisztikai Fórum megnyitóján a mogyoródi Hungaroringen 2019. június 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Egész Európa érdeke, hogy Észak-Macedónia és a térség többi országa mihamarabb az Európai Unió tagjává váljon – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szkopjéban, a Bujar Oszmani észak-macedón miniszterelnök-helyettessel közös sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Hozzátette, Magyarország amellett áll ki, hogy azonnal kezdődjenek meg a csatlakozási tárgyalások Brüsszel és Szkopje között.

Mogyoród, 2019. június 21. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a V4+ Logisztikai Fórum megnyitóján a mogyoródi Hungaroringen 2019. június 21-én Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Mti Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd

Az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsának döntése, amely elhalasztotta a csatlakozási tárgyalások megkezdését Észak-Macedóniával, ellentétes a magyar érdekekkel – mondta Szijjártó Péter.