Tarlós: Olyan hülyeségeket az életben nem hallottam, amit Kálmán Olgáék mondanak

TARLÓS István; KARSAY Ferenc
Budapest, 2019. június 21. Tarlós István főpolgármester (j) és Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP), Budafok-Tétény polgármestere átvágja a nemzeti színű szalagot a DunaFok elnevezésű szabadidő- és sportpark ünnepélyes átadásán a főváros XXII. kerületében, a Hajó utcában 2019. június 21-én. A főváros mintegy 200 millió forinttal támogatta a 23 ezer négyzetméteres park kialakítását, amely közvetlen kapcsolatban áll a Duna-parttal. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Pénzügyileg és jogilag is teljesíthetetlenek az ellenzéki jelöltek ígéretei Tarlós István főpolgármester szerint, aki az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában beszélt erről. "Olyan hülyeségeket még az életben nem hallottam, mint amit ezek az emberek mondanak" - mondta el markáns véleményét az ellenzéki ígéretcunamiról. 
Vágólapra másolva!

Az ellenzéki ígéretekről: képtelen ötletek

Tarlós István szerint, ha Karácsony Gergely és Kálmán Olga "ígéreteit összeadom", be lehet csukni a kaput.

A vasárnap esti előválasztási vitán csak Kálmán Olga, a DK jelöltje körülbelül 2000 milliárd forintnyi nem létező pénzt költött el - jegyezte meg a főpolgármester.

Rettentő zavaros, ezer sebből vérzik az MSZP-Párbeszéd és a Szolidaritás által támogatott Karácsony Gergely képtelen felvetése a közlekedési alapjövedelemről - tette hozzá. A Karácsony Gergely tervei szerint félmilliárd forintnál értékesebb ingatlanokra vonatkozó adó és a lakatlan ingatlanokra kivetendő adó kapcsán is arra figyelmeztetett a főpolgármester, hogy

a főváros ilyen adókat nem vethet ki.

Ugyancsak törvényi akadálya van Kálmán Olga 18 év alattiak ingyenes tömegközlekedésére vonatkozó ígéretének, illetve annak, hogy a kerületeket köteleznék évi 100 lakás építésére.

Budapest, 2019. június 21. Tarlós István főpolgármester (j) és Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP), Budafok-Tétény polgármestere átvágja a nemzeti színű szalagot a DunaFok elnevezésű szabadidő- és sportpark ünnepélyes átadásán a főváros XXII. kerületében, a Hajó utcában 2019. június 21-én. A főváros mintegy 200 millió forinttal támogatta a 23 ezer négyzetméteres park kialakítását, amely közvetlen kapcsolatban áll a Duna-parttal. MTI/Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Olyan hülyeségeket még az életben nem hallottam, mint amit ezek az emberek mondanak" - összegzett Tarlós István, aki szerint még Puzsér Róbert sem mondott akkora ostobaságokat főpolgármester-jelölti kampányában, mint Karácsony Gergely és Kálmán Olga.

Előválasztásról: ez nem az én meccsem

Az ellenzéki előválasztásról szólva a főpolgármester úgy vélekedett, az csak agitprop és marketing tevékenység, amely ellenőrizhetetlen, jogi következménye még akkor sem lehetne, ha kiderülne valami "svindli"; mi több, még valódi vita sincs. Szerinte, ha lenne, már rég előhúzták volna Karácsony Gergely "zűrös zuglói ügyeit". Tarlós István rámutatott arra is, ostobaság, hogy minduntalan az ő önállóságának hiányát hánytorgatják fel. "Nem vagyok, és soha nem is voltam tagja a Fidesznek." Bizonyos alapértékek "kötnek össze a kormánytöbbséggel", például a bevándorlás elutasítása, a nemzetállamiság, a keresztény Európa, a családok védelme - szögezte le Tarlós István.

Sokkal nagyobb Karácsony és Kálmán direkt függősége Gyurcsány bázisától,

mint "az én állítólagos függőségem" - jegyezte meg Tarlós István, aki úgy vélekedett az előválasztásról:

"Ami a másik oldalon zajlik, az épeszű, éplelkű emberek számára értelmezhetetlen" - tette hozzá.

A főváros jelenlegi vezetésének eredményeiről elmondta, megállapodott a kormánnyal egy 1000 milliárdos fejlesztési programról. A közeljövőben meg fog újulni például a Blaha Lujza és a Széna tér, a Lánchíd és környezete és folytatódik a járműcsereprogram. Brüsszelből pedig nemrég érkezett meg az elismerés, hogy az utóbbi tíz év fejlesztései alapján Budapest Európa legjobb úti célja.