A büntetett előéletű férfi Egerbaktára rendelt egy taxit, hogy azzal vitesse el magát Erdőtelekre. A taxis előre kérte a pénzt, de a férfi nem tudott fizetni, inkább kést rántott, és megfenyegette a sofőrt.

A 22 éves férfi tavaly októberben telefonált a taxitársaságnak. A taxis a nagyobb távolság miatt előre akarta elkérni pénzt. A férfi ezért egy közeli bankautomatához vitette magát, de ott nem tudott pénzt felvenni, ezért visszaült a kocsiba.

A sofőr közölte vele, hogy nem fogja elvinni a másik faluig, de elindult vele. Ekkor a férfi elővett egy nagy kést, ráfogta a taxisra és azt kérdezte, hogy

És ha ezt beléd vágom, akkor mi van?"

Ettől a sofőr úgy megijedt, hogy vészfékezett és kimenekült a kocsiból, a férfi próbálta visszarángatni.

Amikor a sofőr elfutott, a támadó átült a helyére és elindult az autóval Egerbe, de útközben visszafordult és inkább Sirok felé hajtott, ami Erdőtelekkel ellentétes irányban van. A kocsit végül Egerbaktán parkolta le. Kivette belőle a taxis pénztárcáját, amiben 50 ezer forintot talált.

Az ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással és más bűncselekményekkel vádolja a férfit. Javasolják a börtönbüntetését, a közügyektől eltiltását, valamint hogy fizettessék ki vele a kárt és a bűnügyi költségeket, ami megközelítőleg 300 ezer forint.