A Momentum jelöltje szerint nem lenne szerencsés, ha Kálmán Olga lenne a közös jelölt

Vágólapra másolva!
"Ha Kálmán Olga lesz a közös jelölt, az a régi politika folytatása is lesz egyben" - mondta Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-jelöltje az Azonnalinak. Ezzel új front nyílt az előválasztási harcokban, a Momentum is beszállt Karácsony Gergely és Kálmán Olga nyilvánosság előtti üzengetésébe. Saját magát forgácsolja szét az ellenzék pár hónappal az őszi önkormányzati választás előtt.
Vágólapra másolva!

A múlt héten a hvg-ben megjelent írásában keményen nekiment előválasztási ellenfeleinek Kerpel-Fronius Gábor, akkor még konkrét személyek megnevezése nélkül. Többek között azt írta, a szavazók egy része soha nem fog "Gyurcsány Ferenc pártjára" vagy az MSZP-re szavazni. "Lehet ezt tévképzetnek és értékvakságnak nevezni, de ettől függetlenül a 2014-es és a 2018-as választások eredményei alapján tény" - tette hozzá a Momentum főpolgármester-jelöltje, aki arról is értekezett dolgozatában, hogy ha ez az előválasztás a szokásos baloldali szimpátiaszavazás lesz, ha a baloldal jelenleg legnépszerűbb figuráját választja egységes ellenzéki főpolgármester-jelöltnek, akkor az előválasztás nem éri el a célját.

A Momentum üzent Kálmán Olgának

Hétfőn az Azonnalinak adott videointerjújában ennél is tovább ment, és megnevezte Kálmán Olgát.

- jelentette ki Kerpel-Fronius, aki ezúttal is kiemelte, hogy nem a baloldal legnépszerűbb jelöltjét kell most megválasztani, nem arról van szó, hogy a baloldal foglalja el a pozíciókat, hanem arról, hogy újra "kitalálják" Budapestet. Éppen ezért

a momentumos politikus szerint félő, hogy Kálmán Olga ennek a politikai logikának a folytatását jelentené.

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-jelöltje szerint, ha a DK által támogatott Kálmán Olga nyeri az előválasztást, akkor az eddigi politika folytatódna Forrás: Facebook

Nem ez az első eset, hogy Kálmán Olga kemény kritikát kapott ellenfeleitől. A napokban Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje fogalmazott úgy balliberális újságírók előtt, hogy ha Kálmán Olga nyerne, akkor az MSZP-ben nagy lenne a sértődés. "Nyilván támogatnák a győztest, de nem lennének olyan lelkesek a kampányban" - tette hozzá a zuglói városvezető.

Kedden nagycikkben számoltunk be róla, hogy hiába támadják riválisai, akár a legalkalmatlanabbnak tartott jelölt, Kálmán Olga is megnyerheti az előválasztást.