Sajátos magyarázatot adott Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere legújabb botrányára, hiszen gyakorlatilag megismételte korábbi álláspontját, miszerint szükséges a kisgyermekekkel szembeni testi fenyítés a gyereknevelés során. Közösségi oldalán azt írta, belefér odasózni egyet a gyerek fenekére, ha az rakoncátlankodik. 

Ahogy beszámoltunk róla, Márki-Zay Péter a hódmezővásárhelyi Radio Color családi magazinműsorának múlt heti adásában arról adott interjút, hogyan működik apaként. A beszélgetés azonban nem várt fordulatot vett, ugyanis a balliberális politikus arról kezdett el beszélni, hogy a gyereknevelés során időközönként szükségesnek érzi a testi fenyítést, és ideje lenne behozni Magyarországra a kanadai szabályozást, amelyben szerinte "nagyon pontosan, korrektül le van szabályozva, hogy hogyan lehet fenyíteni egy gyermeket". Miután az esetből jókora botrány lett, Márki-Zay szokás szerint Facebook-oldalán próbálta megmagyarázni az általa elmondottakat.

Beismerés és magyarázkodás a testi fenyítés kapcsán 

Csakhogy a magyarázkodásba egy jó adag beismerés is bekerült, ugyanis a politikus gyakorlatilag megismételte korábbi gondolatmenetét a tegnap hajnal közzétett írásában. 

Fenntartom ugyanis, hogy senki nem lett amiatt traumatizált felnőtt, mert az édesanyja ráütött egyet a fenekére, amiért kiszaladt egy autó elé az útra, a kistestvérét püföli a játszótéren, vagy vendégségben eltörte a házigazda kedvenc vázáját 

- fogalmazott a hétgyermekes családapa, aki szerint minden gond nélkül rá lehet ütni egyet a gyermek fenekére, ha kistestvérével vitatkozik, vagy a vendégségben eltör egy vázát. Miután Márki-Zay a kisgyerekekkel szembeni testi fenyítés létjogosultságával kapcsolatos álláspontját ismét megerősítette, a feltétel nélküli szeretetről kezdett el értekezni, amit "mindannyiunk számára jelent a Mennyei Atyánk". Bejegyzésének végére maradt egy jó adag magyarázkodás, a hódmezővásárhelyi vezető az ellenzéki politikusok jól bevált védekezési módszerét vetette be, miszerint kiragadott, félremagyarázott részleteket közölt a beszélgetésből a média.