Jelenleg is tart az állam által támogatott panelprogram, amely a panelos épületek energiatakarékosságra törekvő felújítását (szigetelés, nyílászárók, homlokzatok) jelenti - közölte a főpolgármester kedden az MTI-vel.

Tarlós István közleményében azt írta, Kálmán Olga, a DK által támogatott független főpolgármester-jelölt hétfőn "bágyadtan bejelentette", hogy a főpolgármester leállíttatta a panelprogramot. "Bizonyosan nem állítottam le ilyeneket, annál is kevésbé, mert nem is állt volna módomban" - fogalmazott a főpolgármester. Ismertette, a több mint 900 000 budapesti lakásból összesen 1200 van a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában, jellemzően azok sem emeletes panelházakban, és általában a panelos társasházakban is kisebbségben vannak a budapesti önkormányzatok, ezért nincsenek döntési helyzetben. Úgy vélekedett, 

"Kálmán asszony" környezetében valaki arra emlékezhetett, hogy nem tudja, hol és miért, valaki kitalálta, a tízemeletes panelos épületek felső két szintjét le kell bontani.

Budapest, 2018. június 15. Tarlós István főpolgármester beszédet mond a főváros és a Mol-csoport közötti stratégiai megállapodás aláírásán a Városházán 2018. június 15-én. MTI Fotó: Koszticsák SzilárdForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A főpolgármester ezt sem tudta volna megakadályozni, de egy kérdésre válaszolva akkor azt mondta, ha statikai szempontok nem indokolják, értelmetlen, mert ettől nem nőne, hanem csökkenne a lakásszám. "Ha ez panelprogram? Ha ez leállítás?" - zárta közleményét Tarlós István.