Az Egyesült Királyságot is meghódította a magyar fejlesztés, a Lapidaris

Vágólapra másolva!
Egy brit kisváros, Stonenleigh adott otthont annak a nagyszabású temetkezési kiállításnak, ahol egy magyar tulajdonú vállalkozás brit forgalmazó partnere impozáns standdal nyerte el a közönség elismerését. Ezzel a Lapidaris-kő vitathatatlanul belépett a kegyeletszolgáltatás nemzetközi piacára. Az Origo már tavaly augusztusban bemutatta az egyedülálló magyar fejlesztést.
Vágólapra másolva!

A brit temetkezési kiállításon – a korábbi évekhez hasonlóan – bemutatták a legújabb szakmai trendeket, különleges termékeket és szolgáltatásokat, valamint a legfrissebb találmányokat.

A Stonenleigh-ben rendezett temetkezési kiállítás Forrás: lapidaris

A rendezvényt hatalmas érdeklődés övezte, a három nap alatt látogatók ezrei sétáltak a kiállító cégek standjai között, amelyek egyikén

igazán formabontó megjelenéssel egy száz százalékban magyar találmány, a Lapidaris is helyet kapott.

Egyedülálló ötlet – így működik a Lapidaris

Az érdeklődés nem véletlen, hiszen egy olyan innováció került a brit közönség elé, amely különleges lehetőséget nyújt elhunyt szeretteink emlékének megőrzésére.

A Lapidaris-kő egy NFC-chipet tartalmaz, amelyhez

csak hozzá kell érinteni az okostelefonunkat, és az egyedi azonosítónak köszönhetően máris elénk tárul az online emlékoldal.

A megjeleníteni kívánt információkat, adatokat, emlékeket a megfelelő jogosultsággal rendelkező hozzátartozók tudják feltölteni, szerkeszteni és gondozni.

A rendszer számos innovatív és rendkívül hasznos funkciója közül kiemelkedik a GPS-alapú azonosítás, aminek köszönhetően

a zsebünkben lévő telefonunk útvonaltervezőjével olyan síremlékekhez is eljuthatunk, amelyeknek nem ismerjük a pontos helyét.

Az eszköz egyszerűen felhelyezhető a különböző anyagból készült síremlékekre, emlékhelyekre.

Ha ilyen követ látunk egy síron, egyetlen érintésnyire vagyunk attól, hogy információk, emlékek sokasága meséljen nekünk az elhunytról.

A sikertörténet folytatódik, újabb piacokat hódíthat meg

A rendezvény leglátogatottabb helyszínei között volt a magyar találmány standja, és a cég munkatársai pozitív visszajelzéseket kaptak.

A Lapidaris-kő Forrás: lapidaris

A Lapidaris nemzetközi sikertörténete folytatódik, hiszen számos európai országban zajlanak az előkészületek, hogy minél szélesebb körben, egyre több nyelvterületen legyen elérhető a magyar technológiai vívmány.