Halálos gázolás az M1-esen: keresik az elütött ember lábát

2019.06.26. 12:11

Kedden hajnalban az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 16-os kilométerkőnél telefonált egy autós a rendőrségre. Elmondta, hogy valakit elütött. Egyelőre nem tudni, hogy ki és miért sétált a veszélyes úton, azon a szakaszon, ahol csak áruházak vannak, és azok sem voltak akkor nyitva. A Ripost úgy tudja, a férfinak leszakadt a lába. Egyelőre még ezt sem találták meg. 

A bejelentő elmondta, hogy az autója baloldala sérült meg, vagyis az elütött ember a szalagkorlátnál sétált az út közepén. A helyszínelők másfél kilométerrel közelebb a fővároshoz, a 14-es kilométerkőnél találták meg a férfi holttestét. 

 Az álgázolt ember lába leszakadt.

A sofőr azt mondta, egyszerűen nem vette észre, hogy van ott valaki. Ezt nem tudni, az viszont tény, hogy még másfél kilométert utazott, mielőtt telefonált volna.  

Mindenképp észre kellett vennie az autósnak, hogy ütközött valakivel, főleg, ha az ütközés ereje akkora volt, hogy sérülések keletkeztek az autón. Ám minden bizonnyal nem közvetlen a baleset után, hanem csak később fékezett. Amennyiben feltételezzük, hogy a megengedett maximális sebességgel, 130 km/órával haladt, úgy száraz úton körülbelül 100 méter a féktávolság

– tette hozzá Pausz Ferenc közlekedési szakértő a lapban.

Miért sétált az autópályán az éjszaka közepén?

„A körülmények több mint rejtélyesek. A legégetőbb kérdés, hogyan és miért kerülhetett a gyalogos az éjszaka kellős közepén az autópályára. Sem benzinkút, sem lehajtó nem található a közelben. Elképzelhető, hogy át akart kelni az autópályán. Vajon honnan hová tartott? A környéken csak egy horgásztó, raktárak és áruházak vannak, éjjel kettőkor minden zárva” – írja a Ripost.

Egyelőre azt sem nem tudni, hogy ki az áldozat. Megpróbálják azonosítani, miközben a férfi leszakadt lábát is keresik a rendőrök.