Karácsony már azt sem tudja, mit csinál a saját stábja

KARÁCSONY Gergely; PUZSÉR Róbert
Budapest, 2019. március 13. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje (j) és Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely meglepő magyarázkodásba kezdett, miután kiderült, hogy a kampánycsapata hamis telefonokkal kampányolt mellette, amelyek azt sugallták, hogy Gyurcsány Ferenc mégis őt támogatja. Karácsony azt állítja, hogy nem tudott arról, hogy mit csinálnak a saját aktivistái. Ez persze megint a teljes alkalmatlanságát bizonyítja. Hogyan fordulhat elő, hogy Karácsony azt sem tudja, mit csinálnak az emberei?
Vágólapra másolva!

Újságcikkekből, telefonhívásokból értesültem a hírről, az elmúlt napom a kampány miatt nem volt alkalmas arra, hogy részletesebben tájékozódni tudjak az ügyben” – így reagált kedden Karácsony Gergely a hírre, miszerint a DK bejelentést tesz az előválasztáson történt csalás miatt. Karácsony kampánystábja ugyanis automata hívásokban azzal kampányolt, hogy Gyurcsány valójában őt támogatja.

– folytatta a hárítást a politikus, hozzátéve, hogy senkit nem kért erre a feladatra, és ilyen utasítást senkinek nem adott. Sokatmondóan hozzáfűzte, hogy jelezte a dolgot azok felé, akiknek „erre a folyamatra rálátása lehet, hogy ez teljes mértékben kontraproduktív és káros ránk nézve”. Végül a politikus elnézést kért azoktól, akikben „ez adott esetben félreértést szült”.

Mint ismert, hétfőn csalással vádolta meg a DK az MSZP-Párbeszéd polgármester-jelöltjét, mert álláspontjuk szerint hazug automata telefonhívásokkal akarta manipulálni az ellenzéki előválasztás eredményét. A hívás úgy állította be Karácsony Gergelyt, mintha Gyurcsány Ferenc és a DK által hivatalosan támogatott jelölt lett volna, ehhez pedig a bukott kormányfő egyik korábbi tévészereplésének hangját is felhasználták. A történtek miatt Gyurcsány Ferencék az úgynevezett Civil Választási Bizottsághoz fordultak jogorvoslatért, azonban végül nem lett belőle eljárás.

Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője az ATV Start szerda reggeli műsorában válaszolt Karácsony szavaira. A Gyurcsány-párti politikus szerint elképzelhető, hogy az MSZP-P főpolgármester-jelöltje nem tudott a választási csalásról, stábja viszont igen.

– bontotta ki gondolatát Gréczy, aki Gyurcsányra emlékeztető stílusban hozzátette, hogy pártja nagyvonalú lesz, és bár a csalás megtörtént, lezártnak tekintik az ügyet.

Karácsony kérdéseket kapott, válaszokat nem adott

Kérdéses, hogyan állhat elő az a helyzet, hogy egy vezető politikus nincs tisztában saját kampányával. Két lehetőség áll fenn: vagy teljesen alkalmatlan arra, hogy egy kampánycsapatot összefogjon, vagy nem mond igazat. Mivel

ismét erős kérdőjelek merültek fel Karácsony Gergely alkalmasságával kapcsolatban,

kérdésekkel fordultunk hozzá és pártjához, a Párbeszédhez. Elsőként azt tudakoltuk tőle, hogyan fordulhatott elő, hogy főpolgármester-jelöltként nem tudott az automata telefonhívásokról. Megkérdeztük a politikustól azt is, hogy utánajárt-e a történteknek, és lett-e valamiféle következménye a dolognak, és, ha igen, mi.

Egyelőre Karácsony Gergely nem válaszolt kérdéseinkre, amint megteszi, frissítjük cikkünket.