A 38 éves D. Csaba a gyanú szerint tavaly szeptemberben meggyilkolt egy vállalkozót Rákospalotán, a Pólus Center mögött, valamint gyilkolt még Belgrádban és Amszterdamban is. A vajdasági születésű bérgyilkost márciusban fogták el egy prágai szállodában a cseh rendőrök. A magyar hatóságok már akkor felvették a kapcsolatot Csehországgal, akik kiadják Magyarországnak a férfit.

D. Csabát március 1-jén a prágai Amadeus szállóban tartóztatta le a cseh rendőrség. A letartóztatáskor hamisított iratokat, két pisztolyt és lőszert találtak nála.

A több gyilkosság elkövetésével gyanúsított 38 éves férfi ellen a holland, a magyar és a szerb rendőrség adott ki nemzetközi elfogatóparancsot. A hollandok a saját ügyüket később átadták a magyaroknak. A prágai bíróság úgy döntött, hogy a férfi kiadható Magyarországnak és Szerbiának is. A végső döntést ezért a cseh igazságügy-miniszternek kellett meghoznia.

Forrás: police.hu

Marie Benesová Magyarország mellett döntött, tekintettel a két országban elkövetett bűncselekmények súlyára.

Magyarországon egy vállalkozót gyilkolt meg

D. Csaba a gyanú szerint tavaly szeptemberben a rákospalotai Pólus Center mögé beszélt meg találkozót egy vállalkozóval, a 49 éves V. Lászlóval.

A bérgyilkos többször leszúrta a férfit, majd amikor az menekülni próbált fejbe lőtte.

A holttestét a Szilas-patakhoz vitte és beledobta a vízbe.

Forrás: Origo

A férfi ezen kívül többször is gyilkolt, tavaly nyáron fényes nappal ment be egy forgalmas amszterdami étterembe, ahol lelőtt egy 62 éves horvát, de holland állampolgársággal is rendelkező maffiózót. Idén januárban, Belgrádban gyilkolt meg egy férfit a nyílt utcán, aki épp egy babakocsit tett be az autójába. D. Csaba odalépett hozzá és mellkason valamint fejbe lőtte.