Lezárták a nyomozást: Gyárfás Tamás ölethette meg Fenyő Jánost

Gyárfás Tamás tárgyalása, Fenyő János, 2018.04.20.
Vágólapra másolva!
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda június 27-én megküldte a Fővárosi Főügyészségnek a Fenyő-gyilkosság felbujtóira vonatkozó nyomozásának iratait. Azaz, az ORFK-nek az a véleménye, hogy Gyárfás Tamás ölethette meg 22 évvel ezelőtt Fenyő Jánost.
Vágólapra másolva!

Fenyő János médiavállalkozó 1998. február 11-én 17.50 körül a Margit utca 4. szám előtt ült az autójában a piros lámpánál,

amikor egy géppisztolyból leadott több lövéssel végzett vele Jozef Rohác.

A sokáig ismeretlen gyilkos ellen folyó nyomozás 2010-ben vett fordulatot, amikor sikerült

a támadó hátrahagyott ruhájából nyert DNS alapján azonosítani a szlovák bűnözőt.

Az AGRAM típusú gépfegyver, amit Rohác használt Forrás: police.hu

Magyarország nemzetközi elfogatóparancsot adott ki Rohác ellen, akit végül Szlovákiában fogtak el egy közúti igazoltatás során. Aztán kiadták Magyarországnak.

Ebben az autóban halt meg Fenyő János 1998-ban Forrás: police.hu

Az alvilágban jártas férfit a Fenyő-gyilkosság, illetve az Aranykéz utcai robbantás elkövetőjeként életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

A Fenyő-gyilkosság háttere, így a felbujtó személye is, ismeretlen maradt.

Jozef Rohác hallgatja az ítéletet a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. március 31-én Forrás: MTI/Kovács Tamás

A nyomozás 2017-ben új bizonyítékok alapján vett újabb irányt. Az eljárás során a nyomozók azonosították a bűncselekmény többi résztvevőjét.

A megalapozott gyanú szerint Gyárfás Tamás megbízásából Portik Tamás szervezte meg, illetve adott utasítást Fenyő János megölésére, melyet Jozef Rohác hajtott végre.

Forrás: police.hu

A 2017-ben újraindított nyomozás során a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kutatásokat és lefoglalásokat hajtott végre Magyarország és Németország területén, számos szakértői véleményt szerzett be, 75 embert hallgatott ki tanúként.

Gyárfás Tamás érkezik a tárgyalására 2018. április 20-án Fotó: Polyák Attila - Origo

A rendőrség oldalán közzétett információk szerint ezzel hivatalosan lezárták a nyomozást.