Felháborító és elfogadhatatlan, hogy a Soros-hálózat továbbra is Ahmed H. mellett kampányol, aki nem más, mint egyszerű terrorista – mondta Nacsa Lőrinc KDNP-s politikus pénteken.

Nacsa Lőrinc arra emlékeztetett, hogy pénteki hírek szerint a Soros-hálózathoz kapcsolódó Amnesty International globális kampányt és petíciót indít Ahmed H. érdekében.

Számunkra azonban a magyar emberek biztonsága az első, ezért a Fidesz-KDNP elfogadatlannak tartja, hogy a Soros-hálózat továbbra is mellette kampányol – hangsúlyozta a politikus.

Nacsa Lőrinc szerint a Soros-szervezetek nemcsak behozzák a bevándorlókat, hanem támogatják őket akkor is, ha súlyos bűncselekményt követnek el. Közölte, hogy Ahmed H. egy egyszerű terrorista, de a Soros-szervezetek kezdettől fogva lobbiznak a kiszabadításáért Magyarországon és Brüsszelben is. 

Ahmed H. a bíróság előttForrás: MTI/Mónus Márton

Nacsa Lőrinc felidézte, hogy Ahmed H.-t a bíróság elítélte terrorista tevékenység miatt, döntöttek a kiutasításáról, és jelenleg is idegenrendészeti őrizetben tartják, mert veszélyt jelent a magyarok biztonságára.

Korábban Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinet államtitkára nevezte morális nonszensznek, hogy a szír migráns terroristának a baloldalhoz köthető Bárándy Péter ügyvéd segített abban, hogy beperelje a Kabinetirodát. Ez jól mutatja, a magyar baloldal hol áll a kérdésben– mondta még májusban az államtitkár. A jogerős döntés értelmében egyébként a Kabinetiroda nem sértette meg a terrorista migráns személyiségi jogait. 

Nem sokkal korábban Szijjártó Péter volt kénytelen levelet írni Fionnuala Ní Aoláin emberi jogokkal foglalkozó ENSZ-biztosnak, aki szintén mentegette a magyar határra és rendőrökre támadó migránst. Az ENSZ-biztos akkor kritikával illette a magyar törvényeket és az eljárást, valamint
úgy vélte, a férfi nem terrorista, és sérültek az emberi jogai.

Miközben sok sorosista politikus és intézmény mentegeti Ahmed Hamedet, nem találni olyan országot, amelyik befogadná, Magyarország ugyanis leginkább kiutasítaná a szír terroristát.