Itt a bizonyíték: hazudott Kálmán Olga a távolmaradásáról

Kálmán Olga sajtótájékoztató 2019 június 27-én, DK központi iroda
Vágólapra másolva!
Egy, az Origo birtokába került üzenetváltás bizonyítja, hogy Kálmán Olga és a Demokratikus Koalíció napok óta mellébeszél azzal kapcsolatban, miért nem ment el a jelöltjük az előválasztás lezárása utáni közös sajtóeseményre. Kálmán Olga másnap, saját sajtótájékoztatóján és egy televízió stúdiójában is azt állította, hogy nem hívták meg, miközben a meghívást már szerda délben elküldték neki, és 14:27-kor azt látta is a csevegőprogram szerint. Vagyis, három és fél órával a sajtótájékoztató előtt. A ködösítésben nemcsak Kálmán Olga járt az élen, hanem Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője is, aki szerdán még ruhaproblémákkal magyarázta a távolmaradást, amit egy nappal később maga Kálmán Olga cáfolt meg. Érthetetlennek tűnik, legalábbis első pillantásra, miért került a bukott műsorvezető egy ekkora hazugságspirálba. 
Vágólapra másolva!

Kálmán Olga egyértelműen hazudott a csütörtöki sajtótájékoztatóján, amikor azt állította, hogy azért nem ment el az ellenzéki előválasztás szerdai eredményhirdetésére, mert nem kapott meghívást – mindez abból az Origo birtokába üzenetváltásból derült ki, amelyet Kálmán folytatott.

Az üzenetet egy olyan személy küldte Gyurcsány jelöltjének, aki a Párbeszéd sajtóosztályán dolgozik.

Az illető az üzenetét még szerdán délben küldte el Kálmán Olgának, személyes Facebook-oldalára, mégpedig azt írta, hogy az eredményhirdetés várhatóan 18 órakor lesz a Benczúr utcában. És hogy utána a jelöltek ott sajtótájékoztatót tartanak. Kálmán Olga az üzenetet 14:27-kor látta.

Az egész beszélgetés az alábbi képkivágásunkban jól látható (a Párbeszéd sajtóosztályán dolgozó üzenetküldő telefonszámát a beszélgetés végén kihúztuk).

Az üzenetváltásból teljesen egyértelmű, hogy Kálmán Olga 3 óra 33 perccel a közös sajtótájékoztató előtt tudott az eseményről Forrás: Origo

Kálmán Olga korábban arról beszélt, nem hívták meg

mondta Kálmán Olga csütörtökön a DK irodájában megjelent újságíróknak. Az Origo már ekkor rámutatott arra, hogy Gyurcsány jelöltje nem mondott igazat, mivel ezen kijelentésével éppen Gréczy Zsoltnak, a párt frakciószóvivőjének mondott ellent.

Gréczy még szerdán azzal indokolta Kálmán távolmaradását, hogy

Kálmán Olga már csütörtöki tájékoztatóján komoly ellentmondásba keveredett azzal kapcsolatban, miért nem ment el a szerdai közös tájékoztatóra Forrás: Origo

A távolmaradás körüli hazudozás azonban még azzal is folytatódott, hogy a sajtótájékoztatón a Hír TV azt a kérdést tette fel, hogyan lehet, hogy ők délben kaptak meghívót a bejelentésre, Kálmán Olga meg nem.

Az ellentmondásba keveredő egykori tévés nem állt le, és a korábbiakat fejcsóválás közepette kiegészítette azzal, eleve le volt szervezve, hogy a DK-sokkal várja az eredményt.

Arra a kérdésre, hogy ez akkor is így lett volna, ha olyan előzetes információk szivárogtak volna ki, hogy ő nyeri az előválasztást, Kálmán Olga határozottan azt mondta, igen.

Kálmán Olga ejtette a ruhasztorit

Hogy tovább bonyolódjon a történet, Kálmán Olga az egész históriát az ATV-ben is megpróbálta elmagyarázni csütörtök este.

A tévéstúdióban elmondta, „egészen biztosan egy félreértés, egy technikai malőr” volt, szerinte nem az volt megbeszélve, hogy lesz közös sajtótájékoztató, hanem az, hogy mindegyik párt a saját aktivistáival várja az eredményeket, és ő így is készült.

Mint mondta, arról,

Majd pedig így folytatta: nem azért nem ment el, mert nem olyan volt az öltözéke, hanem azért, mert akkor már az aktivistákkal volt, akiknek ezt korábban megígérte, és inkább megkérték Gréczy Zsoltot, hogy menjen el a tájékoztatóra. Hozzátette azt is, hogy ő volt az első, aki mindezt el is mondta Karácsony Gergelynek, akivel tisztázták, hogy félreértés történt.

A műsorvezető kérdésére, hogy akkor mégis miért került elő a ruhasztori, Kálmán Olga azt mondta: nem tudja.

Szerinte

Így kígyóztak az események

Na, akkor most foglaljuk is össze, hogy mi is történt az ominózus a két napban:

  • Szerdán délben kapott egy üzenetet Kálmán, hogy este hatkor lesz egy közös sajtótájékoztató. Ezt az üzenetet látta 14:27 perckor.
  • Szerdán, miután világossá vált, hogy Kálmán elbukott az ellenzéki roncsderbin, nem ment el a jelöltek közös sajtótájékoztatójára.
  • Szerdán kora este Gréczy Zsolt azt mondta, hogy későn tudták meg, hogy lesz sajtótájékoztató, és Kálmán Olgának nem volt ideje megfelelően felöltözni.
  • Csütörtökön Kálmán Olga egy sajtótájékoztatón teljesen szembemenve Gréczyvel azt mondta, nem hívták meg őket.
  • Csütörtök este pedig már arról beszélt Kálmán Olga, hogy egy szó sem volt igaz a Gréczy által előadott ruhasztoriból, de ahhoz továbbra is ragaszkodott, hogy nem tudott az eseményről.

Kálmán Olga órákkal korábban tudott a sajtótájékoztatóról

Az egész eseménysort egymás mellé rakva egyértelmű előttünk, hogy

Kálmán és a DK hivatalos kommunikációja folyamatosan mellébeszélt, és hazudozott arról, hogy miért nem jelent meg a bukott tévés az eredményhirdetőn.

A birtokunkba került üzenetváltásból teljesen világos, hogy Kálmán Olga pontosan 3 óra 33 perccel az eredményhirdetés előtt tudott arról, hogy egy közös sajtótájékoztatót terveznek a jelölteknek.

Ennyi idő alatt értelemszerűen bőven lett volna ideje átöltözni az eseménynek megfelelően.

Ráadásul, ahogy az a csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, a Hír TV már szerdán délben tudott a szerda este hat órakor kezdődő eseményről. Az üzenetváltásból pedig az is kiderül, hogy a DK sajtósait napok óta keresték az eseménnyel kapcsolatban.

Kálmán Olga gyakorlatilag többször is cáfolta Gréczy kijelentéseit, de a birtokunkban lévő üzenetváltás lebuktatta őket Forrás: Origo

Kálmán Olga korábbi magyarázatai már akkor sem voltak életszerűek, amikor csütörtökön azokkal ő maga előállt.

Kálmánnal szemben Karácsony és Kerpel-Fronius elment az eredményhirdetésre, és egy rövid tájékoztatót tartottak.

Nehezen lehetetett elképzelni, hogy őket meghívták a szervezők, míg Gyurcsány Ferenc jelöltjét, Kálmán Olgát nem.

A birtokunkban lévő üzenetváltás pedig teljesen egyértelműen azt mutatja, hogy az összes jelölt még időben kapott meghívót az eseményre.

Ezek után még mivel állhat elő Kálmán Olga?

A továbbiakban egészen addig csak feltételezéseink lehetnek azzal kapcsolatban, hogy mi szüksége volt Kálmánnak és a DK-nak arra, hogy összevissza beszéljenek arról, miért nem ment el Gyurcsány jelöltje a tájékoztatóra, amíg Kálmán nem áll elő végre a valós magyarázattal.

Kálmán Olga – információink szerint – képtelen volt elviselni a megalázó vereséget, hiszen egy éven belül bukott televíziósból bukott politikus lett. Ráadásul politikai megsemmisülése rekordgyorsan történt: 27 nap alatt. Képtelen volt tehát feldolgozni újabb kudarcát, és összeomlott. Az ATV-ben a műsorvezető meg is kérdezte tőle – nem véletlenül, természetesen –, hogy hisztériázott-e, miután megtudta, hogy kikapott, vagyis emiatt nem ment-e el a sajtótájékoztatóra. Kálmán Olga azt a választ adta, hogy ő még soha életében nem hisztériázott...

Egyébként, az előválasztás után – amelyen a budapestiek nagyjából 5%-a vett részt – szó sincsen arról, hogy Budapesten egy egységes balliberális ellenzékről beszéljünk, a felek között továbbra is a rivalizálás dominál, és mivel a köztársasági elnök még nem írta ki az önkormányzati választás időpontját, és a jelöltállítás sem kezdődött meg, ezért lesznek még meglepetések, és teljesen nyilvánvaló: folytatódni fog az ellenzék háborúja egymás között.