Miklósa Erika adott koncertet csütörtökön a szabadkai zsinagógában. A világhírű operaénekesnő közel ezer ember előtt énekelt, a koncerten ott volt Orbán Viktor miniszterelnök feleségével, Lévai Anikóval. 

Mivel sokat járok a határon túlra, mondhatnám, hogy megszoktam: ilyen emelkedett a hangulat, de valójában ehhez sosem lehet hozzászokni. Remegett kezem-lábam, hiszen megannyi ismerős figyelt a közönség soraiból. Megtisztelő volt az is, hogy Orbán Viktor külön ezért a koncertért utazott ide - mondta Miklósa Erika a Ripostnak. 

Forrás: Ripost

Bár Miklósa Erika megjárta a világ legnagyobb koncerttermeit, ez a csütörtök esti szabadkai előadás több szempontból is valami más, megismételhetetlen csoda volt a számára.

Édesanyja vajdasági, a nagyszülei is Szabadka közelében laktak, így sok ismerős és rokon előtt énekelhetett, mondhatni hazaérkezve. 

Az esten díszvendégként Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó is részt vett.

Fellépett még Balázs-Piri Soma, a Virtuózok korcsoportgyőztese, valamint a Szegedi Szimfonikus Zenekar, amelyet Paskó Csaba karnagy vezényelt. 

A miniszterelnök úrral együtt vártuk a koncert kezdetét. Eközben beszélgettünk művészetről, a külhoni magyarságról.  Volt szerencsém Lévai Anikó asszonnyal is néhány szót váltani, aki ugyancsak elkötelezett támogatója a kultúrának - mondta Miklósa Erika.

Az előadás után azt mondta nekem: ez volt az igazi avatója a zsinagógának, ami nagyon meghatott. 

Különösen jólesett, hogy kifejezetten emiatt a koncert miatt érkezett ide a miniszterelnök úr. Az est további részében egy zártkörű vacsorán is részt vettünk, ahol arra kért, meséljek, hogy milyen tapasztalataim voltak a külhoni turnéim során. Egyszóval egy oldott és kötetlen estén vettünk részt, aminek személy szerint nagyon örültem, hiszen tisztelem Orbán Viktort, nagy támogatója vagyok."