Új feladatokat kap a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal

Vágólapra másolva!
Kiss Attila Tamás, a bevándorlási hivatal eddigi főigazgató-helyettese lesz az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság vezetője - közölte a Belügyminisztérium (BM) pénteken az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) - korábban Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal - július elsejétől rendvédelmi feladatokat ellátó szervvé alakul és

Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) néven működik tovább.

Pintér Sándor pénteken, ünnepi állománygyűlésen adta át az OIF vezetőinek kinevezési okmányait.

Pintér Sándor az OIF rendvédelmi szervvé történő átalakulásával összefüggő feladatok koordinálására Végh Zsuzsannát, a BMH főigazgatóját július elsejétől miniszteri biztossá nevezte ki. Az OIF gazdasági főigazgató-helyettesi beosztásába pedig Dickmann Irén ezredest vezényelte.

A tárcavezető a hivatal állományából három embert soron kívül rendőr ezredessé léptetett elő, a hivatal megalakulása óta fennálló jogviszonyára és kiemelkedő szakmai tevékenységének elismerésére pedig 13 embert jutalomban részesített.

A közlemény szerint az állománygyűlésen a belügyminiszter hangsúlyozta: a nemzetközi körülmények változása kényszerítette ki a szervezet átalakítását. Kifejtette, egyebek mellett az illegális migráció hosszú távú fennmaradása, és az ahhoz tapadó jogsértések száma követelte ki az új irányítási rendet, az idegenrendészeti modell bevezetését - közölte a BM.