Soha nem látott erőbedobással kezdték el támadni a határzárat Gyurcsányék

Vágólapra másolva!
Varga Zoltán, a DK debreceni önkormányzati képviselője minden eddiginél durvábban kelt ki az ország déli szakaszán felállított kerítés ellen, gyakorlatilag feleslegesnek nevezve azt. Nemzeti őrület, agybeteg világ - írta a Gyurcsány-párti politikus, aki még a határon túli magyarok elleni gyűlöletét is belevitte szombati posztjába. Itt az újabb bizonyítéka annak, hogy az ellenzék lebontaná a határzárat, és beengedné a migránsokat.
Vágólapra másolva!

"Ezt akartuk, ezt a világot építgetjük, ezt szeretjük, ez kell nekünk. Kerítés! SOK KERÍTÉS! Ha kérhetnénk, jó lenne néhány géppuskafészek is. Akkor lenne igazán jó nekünk" - ezekkel a sorokkal kezdett Varga Zoltán, a DK debreceni önkormányzati képviselője szombat esti posztjában. A Gyurcsány-párti politikus finoman szólva is nehezen értelmezhető, indulatos bejegyzésében azt írta, hogy a magyar határzár nem védi meg a magyarokat az illetéktelen határátlépések ellen.

Ezzel újabb ellenzéki politikus kérdőjelezte meg a migrációs hullámnak megálljt parancsoló, déli határzár létjogosultságát.

Mint ismert, többek között Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke mondott hasonlót, mint most a DK-s Varga. Pár éve azt nyilatkozta, a kerítés "totálisan" alkalmatlan Magyarország megvédésére. Varga nemcsak feleslegesnek, hanem "rendőrszivató eszköznek" is tartja az európai politikában szimbolikusnak tekintett határvédelmi intézkedést. "Aki rosszul szalutál, nem elég (narancs)sárga, nem lefokozzák, azt odavezénylik. Télen megfagyva, nyáron megfőve a porban-piszokban, két kukacos gyíkhús-szecsón napokig. Tudja meg mi a magyarok istene!" - írta gúnyolódva a Gyurcsány-párti politikus a déli határnál szolgálatot teljesítő magyar rendőrökről. Nemcsak ők kerültek célkeresztbe nála, hanem a határon túli magyarok is, akik szerinte "megszavazták nekünk ezt a kettyós világot". Varga írásában nem igazán fukarkodott a jelzőkkel, többek között a kerítés felállítását nemzeti őrületnek és agybeteg világnak nevezte.

A DK-s politikus feltehetően azért fogalmazott ilyen feldúltan, mert a Momentum-Jobbik-LMP hármas kigolyózta őt és pártját a debreceni ellenzéki összefogásból.

Mint ismert, 2015-ben, az országot ért migrációs nyomás csúcspontján a magyar kormány felállította a déli határzárat, szokatlanul heves ellenzéki támadások érték. Az országgyűlési választások közeledtével ezek a kritikák elhalkultak, hiszen a kormányzásra törő ellenzéki pártok is észlelték annak társadalmi támogatottságát. A kormánypártok azonban kommunikációs cselt sejtettek a háttérben, ezért tájékoztató kampányt indítottak azzal kapcsolatban, hogy az ellenzék hatalomra kerülése esetén lebontaná a kerítést, és beengedné a migránsokat az országba. Az érintettek ezt egy emberként kérték ki maguknak, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke pártja korábbi álláspontját megcáfolva még azt is bedobta a kampányban, hogy politikai öngyilkosság lenne ezt meglépni, és pártja ezt egyáltalán nem tervezi. Csakhogy az újabb kétharmados Fidesz-KDNP győzelmet követően az ellenzéki politikusok időről időre kivillantották a foguk a fehérjét, és nyíltan ostorozták a kerítést.