A Fidesz arra szólította fel Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármestert hétfőn, engedje el a parkolási bírságot azoknak a zuglóiaknak, akiket az elmúlt két hétben megbírságoltak a kerületben.

Hónapok óta tart a parkolási káosz Zuglóban” – fogalmazott sajtótájékoztatóján Zsigmond Barna Pál, hozzátéve, hogy a helyi Fidesz javaslatára a képviselő-testület még májusban döntött a botrányos parkolási szerződések felmondásáról, és arról, hogy június 13-ától a zuglóiaknak legyen ingyenes a parkolás az egész kerületben.

Ám Karácsony Gergely nem hajtotta végre ezeket a határozatokat, és nem készítette elő a további döntéseket – emlékeztetett Zsigmond, aki úgy látja, „a zuglóiak nem értik, mi történik, nem tudják, mit kell tenniük; miközben a polgármesterük az alkalmatlan, őket bírságolják meg az utcán”. Éppen ezért a Fidesz budapesti szóvivője

arra szólította fel Karácsonyt, hogy ne a zuglóiakat büntesse azért, mert ő képtelen volt egy határozatot végrehajtani.

Karácsony Gergelyt, Zugló polgármesterét arra szólította fel a Fidesz, hogy engedje el a zuglóiakra az elmúlt két hétben kirótt parkolási bírságokatForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormánypárti politikus arról is beszélt, hogy a fizetős parkoláson továbbra is mindennap bukik az önkormányzat. Megjegyezte, több mint három hónapja szólították fel először Karácsony Gergelyt, hogy állítsa le a „pénzszivattyút”.

Azóta még 85 millió forint ment „egy feneketlen kútba”

– fűzte hozzá Zsigmond Barna Pál, aki szavait azzal zárta, csak annyit kérnek Karácsony Gergelytől a további károkozás ellen, hogy az érvényes döntéseket tartsa be, addig, míg ősszel majd egy új, alkalmas polgármester rendet tesz.