A Fidelitas viccesen ütött oda az arrogáns és lekezelő Botkának

2019.07.02. 15:02

Botka László arrogáns, és még a közvetlen munkatársaival is lekezelő stílusban beszél, nem hajlandó eltűrni a kritikát, és fáj neki az igazság. Ez a véleménye a helyi Fidelitasnak, amely újabb plakát- és szórólapkampányba kezd Szegeden. Ezúttal azonban a túlkomolykodás helyett elég viccesen csaptak oda - írja a Szegedma.hu.

„Botka Lászlóról köztudott, hogy rendkívül arrogánsan viselkedik azokkal, akik őt megkeresik" – így kezdte a szegedi Városháza előtt tartott sajtótájékoztatóját Korponyai Ernő, a Fidelitas helyi elnöke, aki utalt arra, hogy a szocialista polgármester olyan ügyeket is lesöpör az asztalról, amelyek a város színvonalán tudnának emelni.

Alig van olyan vállalkozó, akiknek az önkormányzat ne lépett volna rá a tyúkszemére. Ezek a dolgok közszájon forognak, mint ahogy az is köztudomású, hogy Botka László, amikor a szeviépes áldozatok megkeresték őt és segítséget kértek tőle, egész egyszerűen úgy reagált rá, hogy eltévesztették a házszámot  – emlékeztetett Korponyai. Hozzátette: a városházán dolgozó ismerőseink szerint az önkormányzatnál is ugyanígy viselkedik, rendkívül arrogáns, mindenkinek beszól, és lekezelően beszél közvetlen beosztottjaival is.

Botka László, a szegedi szocialista polgármesterForrás: MTI/Rosta Tibor

Korponyai közölte, Botka László munkatársai a Fidelitast is feljelentették, amikor a "börtönválogatottas" plakátokkal kampányoltak. „Azt mutattuk meg a szegedieknek, hogy Botka László kikkel veszi magát körbe. Megpróbáltak minket is elhallgattatni, nyilvánvalóan látszik, hogy Botka Lászlónak fáj, ha valaki az igazságot szeretné elmondani, és ellenkező álláspontot képvisel" – mondta, hozzátéve: míg Botka bizalmasait első fokon elítélték, addig jogsértés hiányában elutasították Mózes Ervin, Solymos László és Kalmár Gábor keresetét, amelyet a Fidelitas ellen nyújtottak be.  A Szegedi Törvényszék első fokú ítélete szerint tehát nem volt jogsértő a Fidesz ifjúsági szervezetének „börtönválogatottas" kampánya. 

Az elmúlt hetek-hónapok történéseiből is kristálytisztán látszik, hogy Botka Lászlónak milyen a szegedi demokráciája: aki nem azt mondja, amit ő szeretne, annak Hallgass a neve, ez jellemzi jelenleg ebben a városban a demokráciát. Ezért történhetett meg, hogy Botka László a köztiszteletben álló püspöknek, illetve a Szegedi Tudományegyetem rektorának is nekiment pusztán azért, mert egy-egy óvatos kritikát próbáltak vele szemben megfogalmazni" – mutatott rá Korponyai, aki azt is elmondta, újabb plakát- és szórólapkampányt indítanak "Botka nem tűri a konkurenciát" címmel.