A Fidelitas viccesen ütött oda az arrogáns és lekezelő Botkának

Botka László alakuló ülés beszél FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása közgyűlés polgármester politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Szeged, 2014. október 27. Botka László szocialista polgármester a szegedi közgyűlés alakuló ülésén a városházán 2014. október 27-én. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Botka László arrogáns, és még a közvetlen munkatársaival is lekezelő stílusban beszél, nem hajlandó eltűrni a kritikát, és fáj neki az igazság. Ez a véleménye a helyi Fidelitasnak, amely újabb plakát- és szórólapkampányba kezd Szegeden. Ezúttal azonban a túlkomolykodás helyett elég viccesen csaptak oda - írja a Szegedma.hu.
Vágólapra másolva!

„Botka Lászlóról köztudott, hogy rendkívül arrogánsan viselkedik azokkal, akik őt megkeresik" – így kezdte a szegedi Városháza előtt tartott sajtótájékoztatóját Korponyai Ernő, a Fidelitas helyi elnöke, aki utalt arra, hogy a szocialista polgármester olyan ügyeket is lesöpör az asztalról, amelyek a város színvonalán tudnának emelni.

Alig van olyan vállalkozó, akiknek az önkormányzat ne lépett volna rá a tyúkszemére. Ezek a dolgok közszájon forognak, mint ahogy az is köztudomású, hogy

– emlékeztetett Korponyai. Hozzátette: a városházán dolgozó ismerőseink szerint az önkormányzatnál is ugyanígy viselkedik, rendkívül arrogáns, mindenkinek beszól, és lekezelően beszél közvetlen beosztottjaival is.

Botka László, a szegedi szocialista polgármester Forrás: MTI/Rosta Tibor

Korponyai közölte, Botka László munkatársai a Fidelitast is feljelentették, amikor a "börtönválogatottas" plakátokkal kampányoltak. „Azt mutattuk meg a szegedieknek, hogy Botka László kikkel veszi magát körbe. Megpróbáltak minket is elhallgattatni, nyilvánvalóan látszik, hogy Botka Lászlónak fáj, ha valaki az igazságot szeretné elmondani, és ellenkező álláspontot képvisel" – mondta, hozzátéve:

míg Botka bizalmasait első fokon elítélték, addig jogsértés hiányában elutasították Mózes Ervin, Solymos László és Kalmár Gábor keresetét, amelyet a Fidelitas ellen nyújtottak be.

A Szegedi Törvényszék első fokú ítélete szerint tehát nem volt jogsértő a Fidesz ifjúsági szervezetének „börtönválogatottas" kampánya.

Ezért történhetett meg, hogy Botka László a köztiszteletben álló püspöknek, illetve a Szegedi Tudományegyetem rektorának is nekiment pusztán azért, mert egy-egy óvatos kritikát próbáltak vele szemben megfogalmazni" – mutatott rá Korponyai, aki azt is elmondta, újabb plakát- és szórólapkampányt indítanak "Botka nem tűri a konkurenciát" címmel.