Arató Gergely: Őszintén szólva nem emlékszem Kálmán Olga ruhájára

Kálmán Olga sajtótájékoztató 2019 június 27-én, DK központi iroda
Vágólapra másolva!
„Őszintén szólva fogalmam sincs, nem emlékszem rá” – így válaszolt Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, emlékei szerint milyen ruhát viselt a pártja által támogatott főpolgármester-jelölt, Kálmán Olga múlt hét szerdán, hogy nem tudott elmenni az előválasztás eredményhirdetésére. A jelek szerint a DK már arra sem emlékszik a bukott tévés botránya kapcsán, hogy alulöltözött volt-e, vagy sem. Görgetik maguk előtt a hazugságot.
Vágólapra másolva!

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján megkapta azt a kérdést, amit nem igazán szeretett volna. A Hír TV munkatársa arról faggatta, milyen ruha volt Kálmán Olgán múlt hét szerdán. A kérdésnek azért van jelentősége, mert Gréczy Zsolt frakciószóvivő azzal indokolta meg a bukott tévés, és most már bukott főpolgármester-jelölt távolmaradását az előválasztási eredményhirdetésről, hogy alulöltözött volt. Arató egész pontosan ezt válaszolta a kellemetlen kérdésre:

Őszintén szólva fogalmam sincs, nem emlékszem rá.

Ezután az újságíró szembesítette azzal, hogy ez nehezen elképzelhető, mert délután még egymás társaságát élvezték. A DK-s politikus elismerte, hogy valóban találkozott múlt hét szerda délután Kálmán Olgával, azonban megismételte, nem emlékszik, alulöltözött volt-e, vagy sem. „Igen, találkoztam vele, de őszintén bevallom, hogy nem figyeltem meg a ruháját” – fogalmazott. Magyarán az az egészen fordított helyzet fordult állt elő, miszerint a DK egyre kevesebb mindenre emlékszik Kálmán Olga meglehetősen illetlen lépése kapcsán.

Arató Gergely, a Dk frakcióvezető-helyettese már arra sem emlékszik, hogy a párt főpolgármester-jelöltje, Kálmán Olga alul volt-e öltözve, vagy sem Forrás: Origo

Görgetik maguk előtt a hazugságot

Mint ismer, Gréczy szerda este még azzal indokolta főpolgármester-jelöltjük távolmaradását, hogy
későn tudták meg, hogy közös sajtótájékoztatót tartanak a pártok, Kálmán Olga pedig az idő rövidsége miatt nem tudott volna megfelelő öltözetben megjelenni. Másnap viszont az érintett sajtótájékoztatóján teljesen szembemenve Gréczyvel azt mondta, nem hívták meg őket a bejelentésre. Csütörtök este ezt pedig azzal toldotta meg, hogy egy szó sem volt igaz a Gréczy által előadott ruhasztoriból, ahhoz viszont továbbra is ragaszkodott, hogy nem tudott az eseményről. Csakhogy ezt követően portálunk birtokába jutott egy üzenetváltás, ami azt bizonyítja, a bukott tévés és az őt támogató párt tudott az előválasztás eredményhirdetéséről. Mint kiderült, a meghívást már szerda délben elküldték Kálmánnak, aki 14:27-kor azt látta is a csevegőprogram szerint. Magyarán minimum három és fél órával a rendezvény előtt tudomása volt a dologról.