Bajkai: Egy valódi értékeken alapuló kiválasztásban vagyunk érdekeltek

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a parlamenti munkáról, az Európai Unióban folyó küzdelmekről.
Vágólapra másolva!

A Parlament a nyárban is ülésezik, ezzel kapcsolatban a képviselő elmondta, az EP választások miatti szünet után egy erőteljes törvénykezési munka indult meg. Kedden választják meg az ombudsmant például, ami a politikus szerint egy nagyon fontos feladat, hiszen az állampolgári jogok védelmezőjéről van szó.

A tegnapi nap folyamán minden fontos törvényt elfogadtak a családvédelmi akciótervvel kapcsolatban, ennek van olyan eleme, amit gyakorlatilag azonnal hatályba is léptettek, mint a babaváró kölcsön felvételének a lehetősége, a gépjárművek kedvezményes megvásárlása, a további kedvezményes kölcsönök bevezetése.

Azt is lehet tudni, hogy már tegnap hatalmas érdeklődés volt a bankfiókoknál a babaváró kölcsön iránt. Hozzátette, bár az igaz, hogy ezeket a kölcsönöket, mint minden ilyet, vissza is kell fizetni, de például a babaváró hitel, abban az esetben, ha három gyermek születik egy családban, ez átalakul támogatássá. Ugyanakkor az is igaz, minden kölcsönszerződésnél tisztában kell lenni a feltételekkel, a mostani állami hitelek esetében a kormánynak, mint az egyik félnek a feladata a megfelelő tájékoztatás, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy a másik fél hozzájusson a hitelhez.