Siklóernyővel keresik az eltűnt villanyszerelőt

2019.07.02. 16:23

M. Zoltán villanyszerelő tavaly márciusban tűnt el, utoljára egy Győrhöz közeli benzinkúton látták, ahol a korábbi főnökével találkozott. A családja nem adja fel a keresést, most egy siklóernyős is segít nekik – írja a Bors.

Az eltűnt férfi családja próbálkozott már élő láncos kereséssel, és egy halottlátóval is beszéltek. A mosonmagyaróvári villanyszerelő felesége most segítséget kért egy férfitól, aki siklóernyős személykereséseket végez. A férfi azt a területet fésüli át, ahol nagy valószínűséggel eltüntethették M. Zoltánt, már kétszer repült is – írja a Bors

M. ZoltánForrás: police.hu

Egyszerre öt órát tudok a levegőben eltölteni. Alapvetően 300 méter magasságban közlekedem, de adott esetben akár tíz méterre is le tudok ereszkedni. Fentről mindent sokkal jobban látni, egy kukoricamezőben fekvő állatot is könnyedén kiszúrok. A gyanús dolgokat pedig jó nagy felbontásban rögzítem" – mondta a lapnak a férfi, aki először 2011-ben repült azért, hogy eltűnt személyt keressen. Akkor a rendőröktől megkapta a mobilos cellainformációkat, ami leszűkítette a terepet. Egy héten keresztül dolgozott. Az eltűnt férfi végül holtan került elő. Ezután kereste meg a téti polgárőrség, azóta a szervezet kötelékében is szokott embereket keresni. Azt mondta, most önszántából, magánemberként segít a villanyszerelő családjának. 

Főleg É. Imre vállalkozó tanyája felett repül

M. Zoltán meggyilkolásával É. Imre vállalkozót gyanúsítják, akivel utoljára látták a férfit. A vállalkozó több millió forinttal tartozott a villanyszerelőnek.

A vállalkozó ikrényi tanyájának közelében rengeteg olyan hely van, ami alkalmas lehet az emberek ellentüntetésre, így először arra veszem az irányt, aztán a szigetköz felé folytatom" – mondta a pilóta. M. Zoltán családja nagyon hálás a férfinak, amiért segít nekik.

Bemérték a telefonját

A villanyszerelőnélkét telefon volt, amikor eltűnt. A Bors információi szerint az osztrák számát sikerült bemérnie a rendőröknek.

A telefon egy közeli telefontoronyra adott le a jelet utoljára.

A rendőrök korábban szinte teljesen átforgatták a környéket, a gyilkossággal gyanúsított É. Imre tanyáját felásták, és bevetettek már drónt és búvárokat is, de nem akadtak a férfi nyomára.

M. Zoltán és O. VilmosForrás: police.hu

Ahogy korábban megírtuk, M. Zoltán március végén találkozott a korábbi főnökével, É. Imrével, aki nagyjából 3 millió forinttal tartozott neki. Egy Győrhöz közeli benzinkúton látták őket utoljára, onnan mindketten a saját autójukkal távoztak.

Egy másik villanyszerelő, O. Vilmost 3 éve tűnt el, aki szintén Győrben találkozott É. Imrével, azóta nem látták. A vállalkozó O. Vilmosnak is több millió forinttal tartozott.

A rendőrség nyereségvágyból elkövetett gyilkossággal gyanúsítja a férfit.