Szabálytalanul alakítottak át egy munkagépet, ezért halt meg egy munkás

2019.07.02. 12:55

Egy férfi egy debreceni építkezésen dolgozott, amikor valamilyen technikai hiba miatt baleset érte. A helyszínen belehalt a sérüléseibe. Mint kiderült, a munkaadója több munkavédelmi előírást is megszegett, többek között szabálytalan átalakításokat hajtott végre a munkaeszközön, ami, a gyanú szerint, elvezetett a halálos balesethez.

2018. szeptember 25-én délelőtt fél 12-kor egy 42 éves újszentmargitai férfi Debrecenben dolgozott egy építkezésen, amikor munkagépével balesetet szenvedett és a helyszínen meghalt. 

ez volt a halálos balesetben elhunyt férfi munkaeszközeForrás: Police.hu

Azt nem írták meg a rendőrök, hogy pontosan, mi is történt ezen az őszi napon. Az viszont tény, hogy a nyomozás sorána gépen szabálytalan átalakításokat fedeztek fel.

Emellett az áldozat főnöke több munkavédelmi szabályt is megszegett. Ráadásul a vizsgálatok során az is egyértelművé vált, hogy a gép kezelője semmiféle munkavédelmi oktatást nem kapott. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 38 éves hajdúböszörményi férfit.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya munkavállalók veszélyeztetése miatt folytatott nyomozást ellene, amit most zártak le. Az iratokat átadták az ügyészségnek.