Hollik István: A V4-ek között stratégiai szövetség alakult

2019.07.03. 22:51

A V4-országok között a bevándorlás kapcsán létrejött időleges szövetség egy stratégiai, erős és hosszú távú szövetséggé alakult – jelentette ki Hollik István kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Hollik István kormányszóvivő közölte: az elmúlt napokban az EU-csúcs kapcsán hosszú, változatos tárgyalások voltak a visegrádi 4-ek (Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország) között. Az mindvégig biztos volt, hogy a V4-ek egysége megbonthatatlan.

Magyarország részéről nincs akadálya annak, hogy a bizottsági elnöki posztra jelölt Ursula von der Leyennel megválasztása után jó kapcsolatot alakítsanak ki. Ennek megvannak a feltételei.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar, Mateusz Morawiecki lengyel, Peter Pellegrini szlovák és Andrej Babis cseh miniszterelnök (b-j) a visegrádi országok (V4) egyeztetésén az EU-csúcs ülése előtt 2019. július 2-ánForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Hozzátette, remélik, hogy jobb lesz ez a bizottsági ciklus, mint az elmúlt öt év. Elvárásuk az, hogy a bizottság új elnöke tartsa tiszteletben a magyar nemzeti szempontrendszert. A magyar emberek ugyanis az európai parlamenti választáson arra hatalmazták fel őket, hogy az EU-ban azt képviseljék: a bevándorlást meg kell állítani, vissza kell szerezni Európa biztonságát, meg kell védeni az európai keresztény kultúrát, s tisztelni kell a nemzeteket – szögezte le a kormányszóvivő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK