Rosszkor tapsol, körmét rágja, zavarban van Cseh Katalin, azt sem tudja, hol van - videó

Vágólapra másolva!
Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője összevissza tapsikol, kínosan rágja a körmét, jól láthatóan azt sem tudja, hogy hol van – mindez abból a felvételből derül ki, amin a „politikus” látható az Európai Parlament ülésén. A magát korábban Katkának becéző képviselőnő egyébként nagy örömmel tapsikolt az ülésen annak a Dacian Cioloşnak, aki korábban szélsőséges magyarellenességéről vált ismertté. Csehnek nem ez az első botránya, korábban jót nevetett azon, amikor botmixerhez hasonlították az abortuszt, majd pedig egy sorosista abortuszpárti szervezetnek gyűjtött pénzt.
Vágólapra másolva!

Egy meglehetősen kínos videó került elő Cseh Katalinról. A Momentum EP-képviselője a testület ülésén éppen Dacian Cioloş frakcióvezető felszólalását hallgatja, de a felvétel alapján jól láthatóan fogalma sincsen, hol van. Először is nézzék meg alább a felvételt:

Cseh Katalin a Tűzfalcsoport.blogstar.hu Facebook-oldalán látható videó tanúsága szerint először azt sem tudja, hogy mikor kell tapsolni. Miközben frakciótársai éppen befejezik a tapsolást, akkor kezd rá igazán a Momentum képviselője.

Pár másodpercig nagy elánnal tapsol, majd amikor látja, hogy ennek most semmi értelme sincsen, akkor a körömrágást választja inkább.

Amikor Cioloş befejezi a beszédét, akkor persze már Cseh a többi képviselővel együtt tapsol, de mindezt meglehetősen zavarodottan teszi. A felvételen minden túlzás nélkül látszik: Cseh Katalinnak fogalma sincs, a szónok miről beszél, annak ellenére, hogy tolmácsgép van a fülében – környezete viselkedéséből próbálja ellesni, mit kellene csinálnia.

A videón látottakkal kapcsolatban Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa, a Budapesti Operettszínház balettigazgatója a Facebook-oldalán tökéletesen pontosan leírta Cseh Katalin abszurd viselkedését, szellemesen szinkronizálva a szerencsétlenkedő képviselőnőt: „Most, most.. nem. Francba. Nem, most kell tapsolni. Basszus. Még most sem. Rohadt nehéz meló ez. Inkább rágom kicsit a körmömet. Most! Ez az! A többiek is tapsolnak. Jó vagyok. Megy ez.”

Magyarellenes politikusnak örvendezett Cseh

Egyébként az is meglehetősen sok kérdést vet fel, hogyan képes a Momentum üdvöskéje egy olyan magyarellenes politikusnak tapsolni és bájologni, aki korábban a marosvásárhelyi magyarellenes pogromban aktív szerepet játszó szervezetnek volt a tagja. De nézzük is meg, hogy kicsoda is pontosan Cioloş.

Cseh Katalin szívesen bájolog a magyarellenes volt román miniszterelnökkel, Dacian Ciolossal Forrás: MTI - AFP

Dacian Cioloş 2010 és 2014 között az Európai Bizottság mezőgazdasági biztosi tisztségét töltötte be, majd 2015 novembere és 2017 januárja között Románia technokrata miniszterelnöke volt. Cioloş 2016 decemberében pedig azért váltotta le Marossy Zoltánt (RMDSZ) a Temes megyei alprefektusi tisztségéből, mert

Marossy egy temesvári hírportálnak adott interjúban az autonómia szükségességéről és a soknemzetiségű Románia nemzetállami önmeghatározása elhibázott voltáról beszélt.

Később, 2018 decemberében a román politikus elsőként támadta meg az RMDSZ-nek azt a tervezetét, amely törvénybe foglalta volna az 1918-as Gyulafehérvári Határozat kisebbségekre, így az erdélyi magyarokra is vonatkozó pozitív rendelkezéseit, és felszólította a szövetséget, hogy azonnal vonja vissza a jogszabályt. Cioloş a 2016. decemberi romániai parlamenti választásokon a centrista Mentsük Meg Romániát Szövetség (USR) és a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) közös miniszterelnök-jelöltje volt, de alulmaradt a szociáldemokratákkal szemben.

Funarnak is dolgozott

Dacian Cioloșról tényfeltáró újságírók kiderítették, hogy a politikus a 90-es években szélsőjobboldali volt. Cioloș kolozsvári egyetemi hallgatóként a szélsőséges, magyarellenes és antiszemita Román Tűzhely (Vatra Românească) szervezet tagja volt.

Az 1990 márciusában történt marosvásárhelyi magyarellenes pogromkísérlet (Fekete Március) kirobbantásában kulcsszerepet játszó ultranacionalista szervezet ifjúsági tagozatában, a Junimea Vatra Româneascăben 1993-ban a kolozsvári szervezet elnökhelyettesi tisztségéig emelkedett a ranglétrán.

Később Cioloș vezetője lett a magyarellenességéről hírhedtté vált Gheorghe Funar kolozsvári polgármester pártja (Partidul Unității Națiunii Române – PUNR, magyarul a Román Nemzeti Egység Párt) ifjúsági szervezetének, illetve dolgozott az adott időszakban a helyi városházán. A szélsőjobboldali múltja és a magyarellenessége ellenére mégis Dacian Cioloș az Újítsuk meg Európát EP-frakcióvezetője, amely jelenleg az EP harmadik legnagyobb pártcsaládja. A magyarellenes politikus tevékenységéhez pedig asszisztál egy magyarországi párt, a Momentum is.

Cseh Katalin nagyon kedveli az abortuszpárti szervezeteket Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Szélsőséges abortuszpárti szervezetnek gyűjtött

Cseh Katalin az utóbbi időszakban nemcsak azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy magyarellenes politikust szavazott meg, hanem hogy születésnapja alkalmából egy abortuszpárti szervezetnek gyűjtött pénzt. A Soros György által is támogatott egészségügyi szervezet 2017 és 2018 között 330 ezernél is több abortuszt hajtott végre az Egyesült Államokban. Az Alapjogokért Központ igazgatója szélsőséges szervezetnek nevezte Cseh Katalin adománygyűjtésének kedvezményezettjét. Szánthó Miklós hangsúlyozta, hogy a Planned Parenthood még a terhesség harmadik trimeszterében is támogatja annak megszakítását.

Később az is kiderült az inkriminált szervezetről, hogy 2017-ben az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma szervkereskedelem miatt indított vizsgálatot ellenük.

Egy felháborító párbeszéd

Cseh korábban azzal „robbant be” a magyar közéletbe, hogy előkerült róla egy korábbi hangfelvétel, amelyen egy Papp Réka Kinga nevű feminista aktivistával beszélgetett a Klubrádióban. Ennek során érintették az abortusz témáját, ahol a következő párbeszéd hangzott el:

Cseh Katalin: Aki abortuszra kerül, az választhat – általában a nők választanak, nyilván van pár olyan orvosi eset, amikor az orvos választ, de általában a nő választ –, hogy ő hogyan szeretné megszakíttatni a terhességet. Tehát van ennek az a klasszikus sebészi módja, amit Magyarországon is végeznek, illetve van emellett...
Papp Réka Kinga: Köznyelvi nevén BOTMIXER.
Cseh Katalin: (NEVET)
Papp Réka Kinga: Igen, elég brutális.
Cseh Katalin: Hát igen, ezt még nem hallottam.
Papp Réka Kinga: Komolyan? Közszájon forog.
Cseh Katalin: (NEVET) Majd ELTERJESZTEM ÉN IS a kis körömben...

Ahogy olvasható, az aktivista a műtéti abortuszt egy botmixerhez hasonlította, amin a szülész-nőgyógyász (!) végzettségű Cseh „Katka” hangosan nevetett, és azt mondta, hogy majd terjeszti ezt az elnevezést. Vagy primitív kifejezését idézve: elterjeszti kis körében.

Csúnyán lebukott a Momentum képviselője

Cseh akkor is nevetségessé tette magát, amikor június 10-én hangzatos bejelentést tett, miszerint a klímavédelem mellett való kiállás jegyében ő inkább vonattal utazik Brüsszelbe, tekintettel a repülőgépek kiugróan magas károsanyag-kibocsátására.

Ennek ellenére június 12-én este már a brüsszeli Charleroi reptéren fotózkodott, más momentumos politikusok társaságában.

A jelek szerint a klímavédelem nem olyan fontos neki, hogy a következetességet ne is említsük. Nyilvánvalóan arról van szó, hogy Cseh Katalin világnézetében az univerzum mindenkori legfontosabb sorsproblémája az, amit ő éppen csinál. Ha vonaton megy, akkor az, ha repülőn, akkor az.