Donáth Anna Júlia, a Momentum alelnöke Facebook-bejegyzésében adott hangot csalódottságának, amiért Járóka Lívia képviselőt megszavazták az Európai Parlament alelnökének. És, hogy mi a probléma az egyébként roma származású, szegénységpolitikára fókuszáló Járóka Líviával? Az, hogy fideszes. 

A Momentum Mozgalom csak néhány éve létezik, de gyakorlatilag egyetlen olyan tevékenységük sem volt még, amely ne magyarellenes lett volna.

Már a mozgalom indulásakor lehetett sejteni, hogy egy új, SZDSZ-szerű képződmény jött létre olimpiaellenes ámokfutásukkal és hazudozásaikkal, azóta pedig minden tettükkel meg is erősítik az akkori hipotézist.

A – sportberkekben használt kifejezéssel élve – gyógytornából is felmentett fiatalok azonban az egykori pártot is felülmúlják arroganciájukkal, agresszivitásukkal és önkritika nélküli küldetéstudatukkal. 

Korábban már megírtuk, hogy az egyébként orvos (két évig szülész-nőgyógyász rezidens) Cseh Katalin hogyan nevetgélt az abortusszal kapcsolatos "botmixerezésen", de arra sem lehet büszke az újdonsült európai parlamenti képviselő, hogy a magyarellenes, szélsőjobboldali múltú Dacian Cioloş egykori román miniszterelnökkel fényképezkedett.

Jól illik a sorba tehát Donáth Anna Júliának, a Momentum alelnökének – szintén európai parlamenti képviselő – csalódottsága, amiért nem tudták meggyőzni a többi képviselőt, hogy ne szavazzák meg az Európai Parlament alelnökének azt a Járóka Líviát, aki egyébként roma származású politikusként egész EP-s pályafutása során és most is a kisebbségek, a hátrányos helyzetű csoportok és a szegény társadalmi rétegek ügyét képviselte az európai színtéren – írja a Mandiner. A lapnak adott új interjújában Járóka elmondta, hogy európai szegénységstratégiára van szükség, ennek érdekében fog politizálni a következő években.

Ez azonban nem lényeges a momentumos Donáth szerint, hanem az a fontos, hogy Járóka Lívia „Fidesz tag” (az eredeti bejegyzés szerint kötőjel nélkül). 

Donáth Anna azon kesereg posztjában, hogy a jelöltek bemutatása nem történt meg és kérdésekre sem volt lehetőség. A szavazólistán is csupán a jelöltek neve és pártcsaládja volt megjelölve. Így aztán Járóka Líviát, mint néppárti politikust úgy választották meg, hogy a többség nem tudta, hogy Fidesz tag.  (...) Cseh Katalin képviselőtársammal a nap során számos kollégánkkal találkoztunk frakción belül és kívül, hogy felhívjuk a figyelmüket arra, hogy mit támogatnak azzal, ha Járóka Líviára szavaznak.

A Járóka Líviára való szavazással semmi mást nem támogatnak, mint magyar érdekképviseletet Brüsszelben, személyes vonatkozásban pedig a romák felzárkóztatásának elősegítését és az egyébként Magyarországon folyamatosan csökkenő szegénység további felszámolását. 

A Fekete-Győr Andrásoknak, a Cseh Katalinoknak és a Donáth Annáknak, meg úgy az egész Momentum Mozgalomnak pont ez fáj a legjobban.