Bíróság elé állnak a Ferraris-csalók

Vágólapra másolva!
Vádat emelt a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség egy férfi és két társa ellen, akik külföldön bérelt járműveket Magyarországon adtak el hamis adatokkal 2015 és 2017 között.
Vágólapra másolva!

A 42 éves L. András évekig Spanyolországban élt, ahol hely- és nyelvismeret mellett kapcsolati tőkével is rendelkezett.

A férfi 2015 és 2017 között főleg Spanyolországban álnéven, hamis okmányokkal autókat, munkagépeket, jachtokat bérelt, amiket nem vitt vissza.

Előbb egyedül, később 45 éves élettársa, F.-né T. Noémi segítségével Magyarországra hozta ezeket. Egy 44 éves férfi is segített ezeket itthon eladni a férfinak, miután egy még ismeretlen személy meghamisította az alvázszámokat.

Feltűnt, hogy egy Ferrari áll egy újbudai teremgarázsban Forrás: Police.hu

Azt hitte, ha halott, könnyebb lesz

A 42 éves férfi, ki most már az ügy vádlottja hamis halottvizsgálati bizonyítványt állított ki a saját nevére, és egyelőre ismeretlenül maradt társa segítségével 2016

júniusában halottnak nyilváníttatta magát, hogy megkönnyítse a dolgát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán közölte, hogy a 42 éves budapesti L. András és élettársa, a 45 éves ercsi F.-né T. Noémi egy motort, hét tehergépjárművet, 19 autót és két hajót lopott el, amivel több mint 237 millió forintos kárt okoztak.

A tűzpiros Ferrari szúrt szemet egy teremgarázsban

A rendőrök az első autót - egy piros Ferrarit - 2017. január 1-jén találták meg egy újbudai teremgarázsban.

Ezután fogták el a 44 éves érdi B. Zsoltot, aki az autókra a hamis rendszámokat adta, és elfogató parancsot adtak ki L. András és élettársa ellen. Előbbit 2017 márciusában fogták el, a nő pedig 2017. decemberben feladta magát.

"Az ügyészség - amellett, hogy egyes terheltekkel szemben megszüntette, illetve elkülönítette az eljárást - a 42 éves férfi és nő társa ellen

több rendbeli bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás, orgazdaság, közokirat-hamisítás és más bűncselekmények,

a 44 éves férfival szemben több rendbeli üzletszerűen elkövetett orgazdaság, egyedi azonosító jel meghamisítása és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Budai Központi Kerületi Bíróságon"

- olvasható az ügyészség közleményében.

A 42 éves férfit letartóztatták, a nő bűnügyi felügyelet alatt áll.