A magyar Soros-birodalom most a kultúra elfoglalására készül

Soros György
Vágólapra másolva!
Soros György és hazai hálózata most már nemcsak a politikai és a közéleti eseményeket szeretné szervezetein keresztül a kedve szerint befolyásolni Magyarországon, hanem a kulturális életet is el akarja foglalni. Persze, szokás szerint a „függetlenség” támogatásának folyamatos hangsúlyozása mellett. Ugyanis néhány napja a Nyílt Társadalom Alapítvány honlapján számolt be arról, hogy a „nagylelkű” bevándorláspárti spekuláns 360 millió forinttal támogatja vélhetően a „függetlennél függetlenebb” – értsd: liberális, kormányellenes – művészeket.
Vágólapra másolva!

A Nyílt Társadalom Alapítvány honlapján található magyarázat szerint azért vált indokolttá a „független” művészek Soros általi támogatása, mivel szerintük „aggasztóan megnőtt a politikai szempontok szerepe az állam kulturális és művészeti támogatási rendszerében”.

Soros György Forrás: Anadolu Agency/2014 Anadolu Agency/Yunus Kaymaz

És persze ki más tudná jobban garantálni a művészet függetlenségét, mint Soros és hazai elvbarátai. Ehhez kétség sem fér.

Mint köztudott, a bevándorláspárti spekuláns, aki amúgy választásokat kíván eldönteni az USA-ban és világszerte, kormányok, rendszerek megbuktatásában aktívan vett részt hálózatával, most igyekszik elhitetni, hogy a művészetek független támogatásán dolgozik. Na persze.

Valójában arról van szó, hogy Soros hatalmi mániája már nemcsak a politikai élet befolyásolásának vágyát foglalja magában, hanem a kulturális életét is. Az elmúlt évek pedig bebizonyították: Soros bármi mellé odaáll, és bármit támogat, ami a magyar, jobboldali kormány ellen van.

Soros György Forrás: --

Soros Alapítványa hozzáteszi, hogy a fenti 360 millió forint elosztását egy Summa Artium nevű szervezetre bíznák, amely magáról azt írja, hogy azzal a céllal jött létre, „hogy a független művészek számára elérhetővé tegye a vállalati és magánszektorból érkező támogatásokat”.

A függetlenség nagy tündérmeséje azonban hamar véget ér, ha elolvassuk Patrick Gaspard, a Nyílt Társadalom Alapítványok elnökének témába vágó interjúját, amelyben kifejti, hogy „Magyarország, a rendszerváltás minden reményét megcsúfolva, nem a szabad gondolat, a művészet szabadságának hazája többé. Ilyen időkben a művészek jelenítik meg függetlenségükkel és a sokféleségükkel a társadalom kollektív lelkiismeretét. Kiállnak és megkérdezik: kik vagyunk és miképpen élünk együtt? Nem fogadják el, hogy a kultúrát a politikai szempontok alapján osztogatott pénz határozza meg.”

Majd így folytatja, független, és természetesen a magaskultúrára kihegyezett monológját: „... a gyűlölködő politikai megrendelés nem hozhat létre művészi értékeket”.

Azaz gyűlölködni láthatóan csak nekik szabad, persze a függetlenséget mindig hangsúlyozva,

és ha már a felvezető interjúban ennyit szidja a magyar kormányt és a miniszterelnököt Patrick Gaspard, kétségünk sem lehet a támogatás valódi céljáról.

Ha valaki számára nem lenne világos: a Soros-birodalom most épp a kultúrát kívánja célba venni, és szinte korlátlan pénzforrásait arra akarja használni, hogy újfent a függetlenség meséjének látszata alatt támogassa a kormányellenes mozgalmakat.