Vágólapra másolva!
Szétesett az őszi önkormányzati választásra bejelentett ellenzéki együttműködés több városban; 2010 óta szinte minden évben bejelentik az ellenzéki pártok a teljes összefogást, de ezek a bejelentések pillanatok alatt felborulnak - mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szombat reggel az M1-nek.
Vágólapra másolva!

Deák Dániel szerint ez azért van, mert ellenérdekelt pártokról van szó, akik különböző támogatottsággal és érdekekkel rendelkeznek, innentől kezdve nem lehet ezt a "morbid-hibrid" formációt egyben tartani.

A DK célja, hogy az MSZP-t megelőzze, így

nem lehet arra számítani, hogy a DK támogassa Karácsony Gergelyt,

az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltjét az őszi önkormányzati választáson - mondta példaként.

Az elemző úgy látja, hogy az ellenzéki pártok több vidéki városban és budapesti kerületben egymással harcolnak, és fontos fővárosi kerületekben továbbra sem tudtak megállapodni az ellenzéki jelöltekről.

Az elemző arról, hogy a fideszes Járóka Líviát és Dobrev Klárát, a Demokratikus Koalíció képviselőjét is alelnökévé választotta az Európai Parlament (EP), úgy vélekedett,

a magyar baloldali politikusok az elődeik munkáját fogják folytatni az EP-ben, így nem várható változás.

A nemzeti ügyekben ezek a politikusok nem fognak Magyarország mellett szavazni. A személyek cserélődtek ki, akik a hazai belpolitikai ellentéteket viszik ki európai uniós színtérre, és külföldön vádolják a magyar kormányt - tette hozzá.