Az utcán vertek meg és raboltak ki egy idős asszonyt Szarvason

2019.07.08. 17:44

Két férfi rátámadt egy idős asszonyra szarvason azért, hogy ellopják az értékeit. Az ügyészség javasolta az egyik, többszörösen visszaeső férfi letartóztatását.

A férfi egy építőipari csapat tagjaként dolgozott Szarvason, amikor a társával együtt július elsején, a Szabadság úton észrevettek egy 66 éves asszonyt, aki a víziszínházból tartott hazafelé. A férfi ekkor elhatározta, hogy kirabolják az asszonyt, ezért követni kezdték.

A Dózsa György úton a férfi társa előresietett és tanácsot kért az asszonytól, hogy merre induljanak haza. A férfi ekkor hátulról kétszer ököllel megütötte az asszonyt, aki ettől elvesztette az eszméletét. A férfi kivette a füléből a fülbevalóját, levette a nyakáról a nyakláncát és a táskáját is elvette, majd a társával együtt elmenekültek.

Az asszonynak eltört az orra és az állkapcsa is. A férfi többszörösen visszaeső, a bűncselekményt elkövetése idejében másik három büntetőeljárás volt ellene folyamatban.

Az ügyészség szökés, elrejtőzés veszélye és más okok miatt javasolta a letartóztatását, amit a bíróság vasárnap 1 hónapra elrendelt.