A Népszabadság volt vezetője lesz az ellenzéki újság, a 24 főszerkesztője

Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo elsőként megírta, nehéz helyzetben van a Centrál Média. A tulajdonos, Varga Zoltán cégében borzalmas a hangulat, filléres gondokat észlelnek a dolgozók, a hangulatfelmérés pedig rémes eredményt hozott. A munkatársak pedig egymást vádolják, hogy ki lehetett az Origo informátora. A hvg-hez hasonlóan a 24 (a Centrál Média politikai terméke) szintén Soros pénze után áhítozik, ezért egyértelmű gesztust tettek: a pártállami diktatúra rendszerváltás után is itt maradt újságja, a Népszabadság utolsó főszerkesztő-helyettesét nevezte ki Varga a 24 főszerkesztőjének. 
Vágólapra másolva!

Úgy tudjuk, a most kinevezett főszerkesztő feladata az lesz, hogy a 24 még egyértelműbb ellenzéki propagandát folytasson. Az őszi önkormányzati választásokon nehéz helyzetben van az ellenzék, a fővárosban Tarlós Istvánt legyőzni gyakorlatilag lehetetlen, ráadásul az ellenzéki pártok továbbra is egymással harcolnak, az egész országban.

Az új főszerkesztőt, Pető Pétert eddigi főnöke, Szigeti Péter legalábbis megpróbálta kordában tartani, de úgy tudjuk, a gyenge kezű főszerkesztő nehezen boldogult vele. Most már ennyi problémája sem lesz Petőnek, hogy egy szakmai főnökkel egyeztetni kelljen házon belül. Varga tulajdonos eltávolított minden akadályt a népszabadságos újságíró elől.

Legfrissebb információink szerint a 24 szerkesztőségében sokan félnek - elsősorban fizetéscsökkentésekről és elbocsátásokról beszélnek. És van olyan, nem politikával foglalkozó rovat, ahol pedig attól tartanak, hogy az agresszív ellenzéki propaganda hozzájuk is elér.