Rétvári Bence helyretette az összevissza nácizó Tordai Bencét

RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2019. július 8. Rétvári Bence, az Emmi államtitkára interpellációra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. július 8-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Tordai Bence, a Párbeszéd nevű mérhetetlen baloldali formáció botránypolitikusa a parlamentben nácizni kezdett. Rétvári Bence államtitkár azonban felvilágosította, hogy pár hónappal ezelőtt, amikor Karácsony Gergely, Tordai saját pártjának elnöke szemet hunyt a Jobbik náci botrányai felett, akkor nem volt ilyen harcias. Az ellenzék főpolgármester-jelöltje szerint ugyanis nem nácizmus a zsidó emberek számbavétele.
Vágólapra másolva!

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára emlékeztette Tordai Bencét, hogy a Jobbik nagy baloldali átváltozásakor Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke és az ellenzéki pártok jelenlegi főpolgármester-jelöltje pusztán politikai érdekből szemet hunyt a Jobbik sorozatos náci botrányai fellett.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára interpellációra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. július 8-án Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Mint mondta,

Szerinte a baloldali ellenzék "bárkivel összefog", ha azáltal minimális szavazatot szerezhet.

Még februárban történt, hogy Karácsony Gergely, a mára az ellenzéki roncsderbi végén főpolgármester-jelölté avanzsált zuglói botránypolitikus egy minden pillanatában tanulságos interjút adott a Hír TV-nek. A Párbeszéd társelnöke több mint tíz percig védte a náci botrányokban túltengő Jobbikot. Szavaiból kiderült, hogy Gyöngyösi Márton zsidólistázós felvetése szerinte nem nácizmus, Sneider Tamás romaverése nem rasszizmus, cigányagyonverős mondata pedig "egy kiragadott beszélgetés" része volt.