A soha meg nem valósult ellenzéki összefogást hangoztatja az ellenzék

2019.07.09. 11:43

Az ellenzék rendszerint két választás között a soha meg nem valósult összefogás mítoszát hangoztatja, amivel csak magukat csapják be – mondta Boros Bánk Levente a Karc FM műsorában. A politológus szerint az ellenzék most Budapestet szemelte ki magának és azt gondolják, ha itt áttörést tudnak elérni akkor ez elég lesz ahhoz, hogy országos szinten is leváltsák a kormányt.

Boros Bánk Levente politológus szerint magukat csapják be az ellenzékiek azzal, hogy két választás között a soha be nem teljesedett összefogást vizionálják, továbbá ezzel abba a hitbe ringatják magukat, hogy mindig a következő választás lesz az, amivel le tudják váltani a kormányt. Az ítéletet azonban mindig a választók hozzák meg, melynek köszönhetően sem tavaly, sem idén tavasszal nem vált valóra az ellenzéki forgatókönyv. 

Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatójaForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Médianéző Központ igazgatója kiemelte, hogy az ellenzék most Budapestet szemelte ki magának és azt gondolják, ha a fővárosban áttörést tudnak elérni, akkor az elég ahhoz, hogy országos szinten is leváltsák a kormányt.

Ez azonban szűk látókörű, körúton belüli gondolkodásra vall, amelyben az ellenzékiek a saját véleménybuborékjukban, saját magukkal találkozva és gondolkodva hiszik el, hogy képesek leváltani Tarlós Istvánt

– fogalmazott, hozzátéve, hogy a közvélemény-kutatások nem ezt bizonyítják.

Nincs hiteles ellenfél

A politológus szerint a hiteles és alkalmas jelöltet is kell találni a váltásra. Olyan emberre van szüksége az ellenzéknek, akiről az emberek elhiszik, hogy legalább azonos szintű munkát tud végezni, mint a mostani főpolgármester. Az ellenzék azonban Tarlós István és Karácsony Gergely mérkőzéseként kívánja bemutatni a főpolgármester választást, így az alkalmas jelölthiányozni fog. Karácsony Gergelyről ugyanis sok mindent el lehet mondati, de amellett, hogy Tarlós Istvánnal összevetve alkalmas politikus, városvezető lenne, nehéz lenne érvelni.

Tarlós István egyébként a napokban írt nyílt levelébe kitért arra is, hogy nem zárja ki a főpolgármester-jelölt vitát, de

csak olyan megmérettetésbe hajlandó részt venni, ahol valódi szakmai tudásra és városvezetői kompetenciákra derül fény

és nem előre leegyeztetett témákban, kommunikációs panelek lövöldözése történik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK