Nemet mondott a bíróságnak a fiatal lányt Budapesten megerőszakoló migráns

2019.07.09. 11:03

Ma tartották annak az afgán migránsnak az előkészítő tárgyalását, aki a vád szerint tavaly szeptemberben egy budapesti gyorsétterem vécéjében megerőszakolt egy fiatal lányt. Ezért és két szeméremsértést, vagyis mert a nemi szervét mutogatta a nyílt utcán a belvárosban, öt évet kapott volna, ha lemond a további tárgyalásról. A férfi azonban erre nemet mondott – írja a Ripost.

A Magyarországon menekült státuszúként lévő férfi tavaly nyáron 

kétszer a nyílt utcán mutogatta a nemi szervét. Ezután szeptember 9-én hajnalban egy V. kerületi gyorsétterem mosdójában a vád szerint szexuális aktusra kényszerített egy 21 éves nőt. 

Ezután a támadó azonnal elmenekült, ezért a Budai Központi Kerületi Bíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene. A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy külön nyomozócsoportot hozott létre, és végül Ausztriában egy vonaton tartóztatták le. Azzal, hogy most nem fogadta el azt, hogy öt év börtönre ítéljék, elkezdődik ellene a tárgyalássorozat, amelyben a két szeméremsértésért és a nemi erőszakrét kell felelnie. Ezekért persze jóval többet is kaphat.