Fűrészgép roncsolta össze egy kisgyerek lábát

2019.07.09. 08:59

Gondatlanságával maradandó fogyatékosságot okozott saját gyermekének egy mórahalmi férfi, vádat emelt ellene a Csongrád Megyei Főügyészség - közölte a főügyészség szóvivője.

A vádirat szerint a férfi tavaly január 11-én egy házilag készített fűrészgéppel darabolt fát mórahalmi tanyáján. A gép minden alkatrésze kézzel érinthető volt, burkolattal nem rendelkezett, így közvetlenül életveszélyes volt.

A férfi három- és ötéves gyerekével együtt tartózkodott a tanyán, a gyerekek a munkagép közelében játszottak. Favágás közben a vádlott őrizetlenül hagyta a még működő munkagép egyik oldalát, elfordult a gyerekektől, és nem vette észre, hogy a kisebbik gyereke a gép közelébe került.  A gép kardántengelyébe beakadt a gyerek kabátjának alja, a berendezés a fűrészgép belseje felé csavarta.

A férfi a gyerekek kiabálását hallva állította le a gépet, és mentőt hívott. A gyerek bal lábát térd felett amputálni kellett. 

A vádirat szerint a vádlott a tőle elvárható figyelmet, körültekintést elmulasztotta akkor, amikor nem akadályozta meg, hogy a kiskorú gyermeke a balesetveszélyes munkagép közelébe kerüljön, eltávolodva attól nem állította le azt, és felügyelet nélkül tovább működtette, így gyermekének közvetett életveszéllyel járó sérülést okozott. A férfit életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolják.