Államtitkárnak adta ki magát, többmilliós kárt okozott

államtitkárnak adta ki magát
Vágólapra másolva!
Egy 52 éves debreceni férfi államtitkárnak adta ki magát, és politikai kapcsolataira hivatkozva félrevezette az eladókat egy műszaki boltban. A férfi így tudott elhozni laptopokat és egyéb számítástechnikai eszközöket a debreceni üzletből, amivel közel 4 millió forintos kárt okozott – írja a Police.hu.
Vágólapra másolva!

A rendőrségre még 2018 októberében érkezett feljelentés arról, hogy egy férfi több millió forinttal károsított meg egy debreceni üzletet. A nyomozók adatokat gyűjtöttek, tanúkat hallgattak ki, így jutottak el egy helyi férfihez, akiről kiderült, több ehhez hasonló csalást is elkövetett.

A férfi főleg műszaki cikkeket árusító boltokat szemelt ki, majd

államtitkárnak adta ki magát, és politikai kapcsolataira hivatkozva félrevezette az eladókat.

Laptopokat, számítástechnikai eszközöket szerzett magának a férfi Forrás: police.hu

Az 52 éves férfi így több millió forint értékben hozott el

laptopokat és más számítástechnikai eszközöket az üzletekből, de volt olyan ajándékbolt, ahonnan borokat és kristálypoharakat vitt haza.

Előre odatelefonált a boltokba

Előre felhívta az üzleteket,

bemutatkozott mint államtitkár, és a bolt alkalmazottjainak elmondta, hogy egy ugyancsak magas politikai befolyással bíró kollégája fogja átvenni a kiválasztott műszaki cikkeket.

A férfi azért, hogy még hitelesebb legyen, a nem létező kollégáját a saját személyazonosságával ruházta fel, így amikor bement az üzletekbe és a telefonos beszélgetésekre hivatkozott, volt, hogy még a személyi igazolványát is megmutatta az eladóknak, mondván ő az, akit az államtitkár a telefonban említett.

A rendőrök gyanúsítottként kihallgatták B. Istvánt, és 2019. július 9-én bűnügyi őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A Debreceni Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.